В Україні спостерігається значне зниження цін на овочі, особливо на моркву та цибулю. Така ситуація надає чудову можливість для тих, хто має можливість зберігання продуктів, зробити запаси на зиму.

За даними аналітиків проєкту EastFruit, вітчизняні аграрії змушені продавати моркву за рекордно низькими цінами через катастрофічно низький попит. Докладніше про те, що подорожчає найближчим часом інформує today.ua.

Реалізація продукції здійснюється лише за заздалегідь укладеними контрактами, а решта обсягів продукції продавати стає дедалі складніше. Внаслідок цього вартість моркви продовжує падати, а оптовики пропонують її за ціною 5-8 грн/кг, що на 18% нижче, ніж минулого тижня.

Цього року багато господарств збільшили площі під коренеплоди, оскільки погодні умови виявилися сприятливими для виробництва. В результаті пропозиція моркви на ринку перевищує попит, що негативно впливає на ціни.

В українських супермаркетах середня ціна моркви становить 9,73 грн/кг, однак у деяких мережах, таких як Ашан та Варус, можна придбати її за ще нижчою ціною – 8,60 грн/кг та 8,70 грн/кг відповідно. У серпні морква продавалася значно дорожче, загалом по 16,73 грн/кг.

Ціни на цибулю також знизилися. Якщо останній місяць літа його вартість становила 22,51 грн/кг, то у вересні ціна впала до 12,25 грн/кг. У мережі Новус цибуля продається за ціною 10,59 грн/кг. На ринку овочів ціни ще нижчі, тому багато хто воліє робити свої закупівлі саме там.

Такий різкий спад цін на овочі створює чудову нагоду для споживачів зробити запаси на зимовий час. Ті, хто має можливість зберігання продуктів, можуть скористатися цим зниженням цін і зробити вигідну покупку для майбутнього використання.

Читайте також:

Прямо в черево: з'явилося фото російського бойового корабля на подушці після удару морського дрона

Хто замінить Кадирова після його похорону: Кремль уже знайшов заміну. Названо три прізвища

Незабаром його літак впаде: Путін знайшов заміну Пригожину. Скільки ще проживе "новенький"