У березні цього року, в Україні оновили розмір стягнень за порушення ПДР

Про те, як наскільки збільшилися суми штрафів, на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook розповів Львівський юрист та нотаріус Олександр Моргун.

Наприклад, за перевищення встановлених знаками швидкісних обмежень від 20 до 50 кілометрів на годину, змусять заплатити 340 гривень. Але в тому випадку, якщо перевищення буде більш ніж на 50 кілометрів на годину, штраф складе вже 1 700 гривень. Однак, якщо при цьому була створена аварійна ситуація на дорозі, розмір збільшиться до 3 400 гривень. Якщо водій залишить місце дорожньо-транспортної пригоди, то до штрафу додадуть позбавлення прав на 6 місяців.

Якщо при ДТП також були пошкоджені автотранспортні засоби інших учасників руху, або покриття дороги, необхідно буде заплатити ще 1 190 гривень. За перебування за кермом автотранспортного засобу без відповідних документів, штраф випишуть на 425, а якщо права взагалі не отримані - 3 400 гривень. Якщо ж прав вже позбавляли, але ви знову попалися, штраф досягне розміру у 20 400 гривень, права відберуть на термін від одного року до п'яти років.

Штрафи для водіїв. Фото: YouTube, скрін
Штрафи для водіїв. Фото: YouTube, скрін

За водіння в алкогольному або наркотичному сп'янінні загрожує водійських прав позбавлять на один рік, з супутнім стягненням на суму в 17 000 гривень. За повторне порушення протягом одного року, штраф буде збільшено до 34 000 гривень, а прав заберуть вже на три роки. Якщо водій знову попадеться в такому ж стані, втретє за 12 місяців, штраф складе вже 51 000 гривень з позбавленням документів на 10 років, а автомобіль - конфіскують на користь держави. Відмова від огляду на стан можливого сп'яніння загрожує штрафом у 40 800 гривень.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що за відсутність на картах України окупованих територій, передбачені астрономічні штрафи.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що поліціянти не мають права оглядати авто без дозволу водія.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що в Україні змінилися правила видачі державних реєстраційних знаків на авто.