Цього сезону багато овочів дозрівали повільніше через незвичайно холодний травень. Але є кілька стратегічних прийомів, які допоможуть вашим помідорам надолужити втрачене і навіть покращити їх смакові якості.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяРослини томатів природним чином спрямовують свою енергію на зростання та утворення більшої кількості квітів. Однак, якщо ваші високорослі помідори вже сформували близько п'яти кистей, що плодоносять, цього зазвичай достатньо. Щоб направити сили рослини на дозрівання вже наявних плодів:
Використовуйте чисті гострі ножиці, щоб видалити верхівку основного стебла.
Це допоможе зупинити нове зростання і спонукає рослину зосередитися на дозріванні вже зростаючих томатів.
Також будь-яка обрізка піддає рослину потенційному ризику захворювання. Щоб зберегти його здоров'я, опрацюйте місце зрізу профілактичним засобом, наприклад, "Фітоспорином".
Це зведе до мінімуму ризик зараження та збереже рослину міцною під час дозрівання.
Щойно томати починають формуватися, освітлення стає ключовим чинником. Акуратно видаліть частину листя навколо кистей - це забезпечить більше сонячного світла і повітря для помідорів, що розвиваються, прискорюючи їх дозрівання.
Для високих рослин: зосередьтеся на видаленні листя навколо кистей.
Для компактних або кущових сортів: обріжте густе або зайве листя, щоб розкрити кущ.
Так, кілька продуманих дій допоможуть навіть пізньостиглим томатам досягти повної зрілості до кінця сезону і насолодитися більш насиченим смаком.
Нагадаємо, невтішний прогноз: ціни на продукти злетять ще більше – погода та врожай підвели
Раніше «hyser» повідомляв, щоб урожай не перетворився на бур'яни: чому жовтіють огірки і як врятувати овочі, поки не пізно
Як повідомляв «hyser», як виростити врожай помідорів без білих прожилок: соковиті, смачні та гарні овочі гарантовані