На Камчатці порушено кримінальну справу за фактом зникнення гелікоптера Мі-8.

У суботу, 31 серпня 2024 року, стало відомо, що з радарів зник вертоліт Мі-8. Це сталося в районі вулкана "Вачкажець" - саме звідти він мав забрати туристів, проте близько 7 ранку (мськ) перестав виходити на зв'язок, повідомляють РосЗМІ.

Прес-служба Росавіації вже підтвердила, що на борту вертольота - 22 особи: три члени екіпажу та 19 пасажирів.

За даними відомства, борт прямував маршрутом вулкан Вачкажець — село Миколаївка (17 км на південний захід від аеропорту Єлизово), але в призначений час (близько 07:15 по Москві) він не приземлився в пункті призначення і екіпаж не виходить на зв'язок.

На пошуки висунув гелікоптер Мі-8 компанії-власника, проте через низьку хмарність і відсутність видимості повітряному судну довелося повернутися на аеродром.

МНС повідомило , що поки не може залучити авіацію до пошуків через відповідний циклон. У місці передбачуваної зникнення вертольота спостерігається щільний туман. Крім того, пошуки борту ускладнюються недостатньою видимістю у темну пору доби.

А ось наземне угруповання Камчатського рятувального центру МНС Росії продовжує пошуки. За останніми даними, рятувальники зосередили зусилля на обстеженні долини річки Бистрою. Саме вздовж неї мала рухатися зникла "вісімка".

Про гелікоптер з номером RA-25656 відомо, що його було здано в експлуатацію в лютому 1992 року. У 2013 році борт було придбано авіакомпанією "Вітязь Аеро" і йому надали ім'я легендарного камчатського вертолітника Володимира Самарського. Цього разу гелікоптером керував КВС Денис Бліщик.

Відомо, що компанія "Вітязь-Аеро" займається пасажирськими та туристичними перевезеннями вже 15 років. Компанія також пропонує пішохідні та вертолітні екскурсії Камчаткою.

За даними Mash, на борту перебував Михайло Рєпніков - засновник спільноти туроператорів "Велика країна", працює у клубі гідів. Разом з ним на борту знаходилася дружина Юлія, яка є співзасновницею клубу та також організатором поїздок на Камчатку.

Також на борту гелікоптера знаходився керівник компанії Kamchatka freeride community Кирило Серьогін.

Крім того, достеменно відомо, що на борту вертольота Мі-8, який зник на Камчатці, знаходився фінансовий директор Російського футбольного союзу (РФС) Арсеній Замятін. Разом з ним летіла його дружина Поліна.

"Фінансовий директор РФС Арсеній Замятін перебував з дружиною у відпустці на Камчатці і мав вирушити на екскурсію на гелікоптері на один із вулканів. Ми чекаємо на інформацію від рятувальників і молимося про долі зниклих. Наші думки з рідними Арсенія та Поліни", — повідомили в РФС. .

За цим авіаінцидентом Камчатська транспортна прокуратура проводить перевірку дотримання законодавства у сфері безпеки польотів.

Крім того, Камчатський слідчий відділ на транспорті Східного МСУТ СК Росії організував перевірку за статтею 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту).

Читайте також:

Вже навіть прихильники Путіна заговорили про переворот і крах Кремля - ​​готуються до "гострих подій"

Лікарі безсилі: Путін не зміг без папірця згадати назву Курської області

Тепер армія Путіна точно буде в психлікарні: Зеленський зробив історичну заяву про новітню зброю "Паляниця"