Помірне вживання чаю з цукром може бути не таким шкідливим, як часто вважають. Згідно з дослідженням голландських учених з Лейденського університету, вживання чаю з невеликою кількістю цукру навряд чи викличе серйозні проблеми зі здоров'ям або скоротить тривалість життя.

У дослідженні взяли участь 2923 чоловіки віком 60 років і старше, а також старше 32 років. До кінця експерименту 88,3% учасників померли, причому 1677 з них не додавали цукор в чай ​​або каву, а 904 надавали перевагу підсолоджені напої.

Незважаючи на цю очевидну різницю, дослідники виявили, що різниця у показниках смертності була статистично незначною, що говорить про те, що інші фактори, такі як початковий стан здоров'я та спосіб життя, відігравали більш значущу роль.

Головний висновок полягає в тому, що вживання чаю або кави з невеликою кількістю цукру, швидше за все, безпечне і не становить суттєвого ризику для здоров'я. Так, помірне споживання цукру в чаї чи каві не повинно викликати занепокоєння.

Читайте також:

Несподіване відкриття: як насправді смартфони впливають на наше здоров'я

Хитрощі італійської кухні: як правильно варити спагетті та чому їх не варто ламати

Як правильно варити пельмені, щоб вони не злипалися: ця хитрість вас здивує