Світлана Лобода продовжує сольну кар'єру за межами країни-агресорки Росії, зараз вона живе у Латвії, де працює над новою музикою.

Українська співачка, яка припинила свою артистичну діяльність у Росії після початку повномасштабної війни в Україні, нещодавно розповіла, чому вона не збирається відмовлятися від свого російськомовного репертуару.

В інтерв'ю виданню «Фокус» Лобода відповіла критикам, які нападають на неї через те, що вона продовжує виконувати пісні російською мовою.

Світлана Лобода. Фото: YouTube
Світлана Лобода. Фото: YouTube

Зірка пояснила, що попри пік своєї кар'єри в Росії вона вирішила залишити країну після 24 лютого 2022 року. Вона наголосила, що не хоче залишатися в Росії та втратити почуття власної гідності.

«Багато журналістів і блогерів вигадують за мене відповіді на багато питань, але ще ніхто не знайшов відповідь на головне: чому я на піку своєї кар’єри в Росії все вмить залишила, кинула, зупинила і виїхала при першій же можливості. Ви бачите, що мої колеги з України, що збудували менш успішну кар’єру там залишилися і спокійно працюють, хоч і деградують — і творчо, і духовно. Так ось, цього я боялася найбільше — моральної деградації, а також мук сумління, які, я впевнена, мене б знищили», — сказала Лобода.

Світлана Лобода. Фото: YouTube
Світлана Лобода. Фото: YouTube

Щодо її пісень російською мовою, то співачка заявила, що давно змирилася зі своїм рішенням не відмовлятися від них. Вона пояснила, що не бачить своєї громадянської позиції як пов'язаної з мовою, якою вона співає.

«Я ніколи не обіцяла, що відмовлюсь від них. Я не пов’язую громадянську позицію з мовним питанням. Знаю, що у багатьох інша думка. Якщо ми будуємо суспільство демократичне, то нехай кожен виражає свої думки як йому хочеться і йому за це нічого не буде», — наголосила вона.

Читайте також:

14-річна дочка Віри Брежнєвої "крутить" роман із 21-річним росіянином: маму нічого не бентежить?

"У Плейбой": Злата Огнєвіч у латексі та ботфортах змусила вилітати серце з грудей

Надя Дорофєєва блиснула своїм апетитним "персиком": ось це справжній "Хартбіт"