Ще з весни 2021 року влада європейських держав раз у раз звинувачує Олександра Лукашенка в організації потоку нелегальних мігрантів через Білорусь до країн Євросоюзу, називаючи те, що відбувається "гібридною агресією" з його боку. Свою причетність до того, що мешканці Іраку, Сирії, а також Афганістану намагаються прорватися до Європи, Лукашенко не заперечує. Більше того, нещодавно він заявив, що ще більше сприятиме нелегальним мігрантам, оскільки "ображений" на ЄС.

Так, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не захищатиме ЄС від напливу мігрантів, давши зрозуміти, що це його відповідь на санкції.

Про це Олександр Лукашенко заявив в інтерв'ю Євгену Попову на телеканалі "Росія 24". Його слова в інтерв'ю російським ЗМІ цитують низку західних агентств, зокрема німецьке dpa .

"І коли вони почали вводити санкції проти Білорусії, я їм сказав: хлопці, я більше затримуватиму тут мігрантів, ловитимемо їх і залишатим у Білорусії чи Росії, Путін залишатиме — ми цього робити не будемо", — заявив Лукашенко.

За словами білоруського лідера, на Заході вбивають мігрантів та викидають тіла на білоруську територію – їх там уже сотні.

"Так вони їх убивають і нам викидають на кордон, - сказав Лукашенко. - Трупи, слухай, уже тут сотні цих трупів".

"Ось такі у них і права людини, - продовжив глава держави. - Жодної там боротьби за права людини немає".

Лукашенко заявив, що не планує перешкоджати мігрантам потрапляти до ЄС через територію Білорусі, натякнувши, що це продовжуватиметься доти, доки проти нього застосовують санкції.

Як відомо, від європейських сусідів Білорусі неодноразово надходили свідчення, що білоруські прикордонники безпосередньо сприяють мігрантам, які намагаються непомітно перетнути їхній кордон.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Польща сподівається залучити прикордонників та поліцейських із Фінляндії, Німеччини та Греції для патрулювання кордону з Білоруссю.

І це при тому, що Польща зміцнила кордон із Білоруссю майже по всій її довжині парканом заввишки п'ять з половиною метрів та електронним обладнанням для спостереження. Незважаючи на це, нелегальні іммігранти щодня намагаються проникнути на польську територію. Лише за останні три дні польські прикордонники зафіксували 201 таку спробу.

Читайте також:

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили

Тепер не дивуйтесь: в Україні вводять нові гроші – як вони виглядатимуть