Ніхто не заперечуватиме, що раптове, підготовлене в найсуворішій секретності вторгнення української армії в Курську область Росії застало Міноборони РФ зненацька. Так, за кілька днів, як стверджує головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, під контролем ЗСУ опинилися 82 населені пункти РФ. На тлі таких подій у Росії вже не говорять із впевненістю про велич своєї країни та про найсильнішу армію у світі.

Так, кінорежисер та генеральний директор кіноконцерну "Мосфільм" Карен Шахназаров, який регулярно виступає на пропагандистських телешоу, визнав, що якщо нічого не робити, то Росія може програти у війні. Такими думками він поділився у студії російського пропагандистського ток-шоу "Вечір із Володимиром Соловйовим".

Ймовірно, коментуючи успішну українську операцію на території РФ у Курській області він заявив:

"Ми маємо виходити з того, що ми можемо програти. Можемо! Якщо далі будуть такі ляпи, ми можемо програти. І це не поразка, не панікерство, це просто абсолютне розуміння тієї ціни, яку доведеться заплатити нам і нашій батьківщині".

Після цього Шахназаров згадав Сталіна і додав, що росіянам потрібні стимули:

"Мабуть, нам потрібні якісь потужні стимули всередині, щоби у нас у головах склалася ситуація, що буде у випадку, якщо ми програємо. Що з нами буде".

До речі, Шахназаров висловив думку, що ситуація в прикордонних областях РФ, можливо, сталася через реформи, які міністр оборони Росії впроваджує "у вищих ешелонах влади".

Зазначимо, що Карен Шахназаров, відомий російський кінорежисер та громадський діяч, неодноразово висловлювався про війну в Україні у публічній площині. При цьому його заяви мали суперечливий характер, поєднуючи підтримку дій російської влади з критикою деяких аспектів війни.

Наприклад, 2023 року Карен Шахназаров в інтерв'ю В'ячеславу Манучарову говорив, що якщо Росія програє цю війну, Росія зникне. Щоправда, він зазначив, що є віра, що цього не станеться.

"Вона почне розпадатися, а розпад призведе до громадянської війни та катастрофічних наслідків з огляду на величезну кількість озброєння в нашій країні", - сказав тоді Шахназаров.

Читайте також:

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили

Тепер не дивуйтесь: в Україні вводять нові гроші – як вони виглядатимуть