Вся Україна котрий день уважно стежить за жахливою історією: мати посадила свого малолітнього сина на ланцюг у дворі – так жінка боролася з поганою поведінкою хлопця та його гіперактивністю.

Так, у Нацполіції Чернівецької області розповіли, що до них звернулася староста Старостинського округу, яка, проходячи повз подвір'я 34-річної мешканки Мамаївської територіальної громади, помітила прив'язаного ланцюгом хлопчика.

Тоді на подвір'я до жінки прийшла ціла комісія – начальник служби у справах дітей Мамаївської ОТГ, соціальний працівник, поліцейський, староста округу.

На допиті 34-річна жінка заявила, що подібним чином стримувала вдачу свого "зіпсованого" сина, адже той часто хуліганив і втікав із двору. Того дня їй треба було відлучитися до аптеки за ліками для дідуся.

Як розповіла журналістам начальник служби у справах дітей Мамаївської ОТГ Наталія Ліска, родина ніколи не була на обліку. Бабуся та дідусь наскільки можуть допомагають дочці стежити за дітьми, хоч у них і серйозні проблеми зі здоров'ям: у дідуся цукровий діабет, а у бабусі онкологічне захворювання.

"11-річний син гіперактивний. Мама сама каже, що не встигне відвернутися, як він кудись уже біжить. І щоб він не втік із двору, вона вирішила, що можна посадити його на ланцюг, прикувала за ногу та пішла. Але це адже не метод, як би складно не було", – каже начальник служби у справах дітей щодо ситуації, що склалася.

Комісія того дня вилучила дитину із сім'ї і поки помістила до лікарні. Потім має бути суд, і, за словами Наталії Ліски, можливо, дитину передадуть до патронатної родини.

"Звичайно, мама переживає. Як тільки хлопчика відправили до лікарні, вони з бабусею поїхали туди, повезли йому їжу, плачуть. Але що робити? виховуються четверо дітей", – каже Лиска.

У поліції Чернівецької області повідомили, що відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 127 (тортури). Тепер матері загрожує позбавлення волі строком від трьох до шести років.

Читайте також:

Путін такого і в страшному сні не бачив: подробиці потужних ударів одразу по чотирьох російських аеродромах

Двох космонавтів, які застрягли в космосі, досі не можуть повернути на Землю: від цієї історії стає не по собі

Повне падіння режиму Путіна: російський правозахисник уже назвав терміни – росіяни готові