Високопоставлений командувач Бундесверу заявив, що вся Німеччина має бути готова до війни через п'ять років, щоб запобігти нападу Росії на НАТО.

Ніхто не заперечуватиме, що прокремлівські ЗМІ регулярно створюють і тиражують наративи про те, що створений у 1949 році оборонний Альянс НАТО вже воює з Росією або готується до нападу, але "дата вже названа". Схоже, у такий спосіб Росія готує суспільство до цієї війни. Недарма німецька розвідка попередила уряд країни, що Росія серйозно готується до масштабного конфлікту з НАТО і може напасти, принаймні, на частину території Альянсу вже з 2026 року.

І такий сигнал далеко не єдиний. Так, у грудні 2023-го видання Bild із посиланням на власні джерела у розвідці однієї з європейських країн повідомляло, що Росія може спробувати атакувати Європу на початку 2025-го, коли США виявляться "без лідера" і не зможуть оперативно прийти на допомогу європейським державам. .

Після цього міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив у січні 2024-го, що Європа знову "стикається з військовою загрозою, якої не було вже 30 років", і попередив про можливість нападу Росії через п'ять-вісім років.

І ось днями в інтерв'ю виданню Die Welt командир регіонального командування "Гамбург", капітан морського флоту Міхаель Гісс заявив, що вся Німеччина має бути підготовлена ​​до потенційного військового конфлікту через 5 років.

"Мій внутрішній годинник як солдата цокає і каже мені, що через п'ять років ми повинні бути достатньо соціально стійкими, щоб протистояти зовнішній військовій загрозі", - зазначив командувач, додавши, що на сьогоднішній день населення Німеччини дуже далеке від реального прийняття зовнішньої загрози.

"Це головне спільне завдання для політики, Бундесверу, бізнесу та суспільства у широкому сенсі. Це також стосується критично важливої ​​інфраструктури – і, зокрема, Гамбурга, який виконує функцію гавані для забезпечення функціонування Альянсу та підтримки НАТО".

Завдяки своєму географічному розташуванню в Європі Німеччина є місцем розгортання країною, через яку підрозділи НАТО марширують до східного флангу. Найбільший морський порт Німеччини, природно, відіграватиме у цьому певну роль", – пояснив Гіс.

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Бундесвер у березні наступного року розпочав розробку "Оперативного плану "Німеччина". Перша версія секретного документа обсягом близько 1 000 сторінок стала доступною з березня 2024 року.

При розробці плану відправною точкою є ідея, що Росія матиме військову здатність атакувати країни-члени НАТО через п'ять років.

Читайте також:

Лукашенко прокинувся і одразу ж розповів, як Білорусь збивала повітряні цілі, що йшли з України

Розбився пасажирський авіалайнер: понад 60 людей так і не змогли знайти, оголошено жалобу

Часу залишилося до вересня: українців уже попередили про закриття фірм та підприємств