Коли в червні 2024 року начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов обіцяв, що в нього в запасі "багато сюрпризів для росіян", то не всі поставилися до цих слів з усією серйозністю. І дарма...

Так, стало відомо, що у ніч проти 9 серпня 2024 року спецпризначенці Головного управління розвідки (ГУР) МОУ на Кінбурнській косі, яка розташована у Миколаївській області, атакували росіян на їх позиціях, а на останній встановили бойовий прапор Військової розвідки України.

Про це повідомляє пресслужба ГУР.

"У результаті рейду на окуповану росіянами Кінбурнську косу було знищено 6 одиниць броньованої техніки ворога та ліквідовано близько трьох десятків загарбників", - йдеться у повідомленні.

Розвідники уточнили, що вони атакували укріплення росіян на їхніх позиціях "Кінбурнська фортеця", "морський вокзал" та "пам’ятник Суворову".

Зазначається, що десантну операцію здійснили підрозділи “Химера”, “Аратта”, “Стугна”, “Paragon”, “Сибірський батальйон”, “Терор” у складі спецпідрозділу Тимура ГУР МО України за підтримки Військово-Морських Сил ЗСУ та у взаємодії з іншими складовими Сил безпеки й оборони держави.

Нагадаємо, 6 серпня 2024 року спецпризначенці підрозділу активних дій «Артан» та Морського центру ГУР МО України успішно реалізували операцію у північній частині Чорного моря.

Так, під час спецоперації на Тендрівській косі вдалося ліквідувати ворожу броньовану техніку, зокрема МТ-ЛБ, комплекс РЕБ, а також зруйнувати фортифікаційні укріплення росіян.

"Виконавши поставлене завдання, зокрема й секретну його частину, воєнні розвідники відійшли без втрат", – зазначали в ГУР.

Читайте також:

Це вже повний кінець: росіян змушують іти у штурм на крадених "Жигулях" та мотоциклах

Тривожний дзвінок для Путіна: у Росії вже прямо заявили про крах усієї економіки

Путін уже на волоску: що розповів Буданов про ситуацію в Кремлі та що розпочнеться у разі затяжної війни