Російський репер Моргенштерн, який планував влітку виступити в Україні, був внесений до чорного списку Мінкульту - артист повинен був виступити 3 червня в Києві, 4 червня в Харкові і 7 червня в Запоріжжі.

Про стало відомо з пресслужби Міністерства 29 квітня, пише "КП в Україні".

"За поданням СБУ реп-виконавця і музиканта Валєєва Алішера (Моргенштерн) включили до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці", - йдеться на сайті МКІП.

Мінкульт отримав лист від СБУ 22 квітня, а 28 квітня репер вже був внесений до чорного списку. У міністерстві зазначають, що за законом вони зобов'язані включати артистів у списки після звернення СБУ.

За словами представників Служби безпеки України після того, як Моргенштерн потрапив до чорного списку, він не зможе виступити в нашій країні. Але при цьому СБУ не вказало, що реперу заборонений в'їзд в Україну, адже на те повинні бути залізні підстави.

Однією з таких підстав може бути відвідування анексованого Криму, але Моргенштерн, як відомо, туди не їздив. У зв'язку з цим заборонити йому в'їзд в країну вони не можуть.

Рішення Мінкульту фактично означає, що артист не може давати концерти Україні, і його не можуть показувати на українському телебаченні (окрім як у шоу історичної тематики).

Всього в чорному списку Мінкульту зараз знаходиться 181 артист.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо, чому Алла Пугачова розірвала всі контакти зі своїм колишнім чоловіком Філіпом Кіркоровим.

Також Hyser повідомляв, що Лоліта Мілявська потрапила в халепу з невдалим образом.

Нагадаємо, що Наташа Корольова виїхала в чисто поле і блиснула своїми " ягідками".