У глави України Володимира Зеленського є як мінімум одна формальна причина розпустити Верховну Раду. Але невідомо, чи скористається цим правом президент.

Таку думку висловив перший заступник голови ВР України Руслан Стефанчук в інтерв'ю виданню "Українська правда".

За словами Голови Верховної Ради, юридичні підстави для розпуску прописані в Конституції. Він також розповів, яка є вагома причина для розпуску ВР.

"Станом на сьогодні одна така підстава, на мою думку, є. Чи буде вона використана чи ні - це вже питання до президента України... У період з грудня по січень, я звичайно можу помилятися, тому що якраз тоді хворів, Верховна Рада не збиралася понад 30 днів. Тобто це і є формальною підставою для таких речей", – повідомив нардеп.

Руслан Стефанчук підкреслив, що йому невідомо, чи скористається цим правом президент. Також він додав, що в парламенті з ним це питання не обговорювалося. Водночас на думку народного депутата, зараз не найкращий час для розпуску Ради.

"Я думаю, що навряд чи нова Верховна Рада дозволить настільки ефективно виконувати на законодавчому рівні програму президента, як це можливо зараз", - сказав він.

Варто відзначити, що раніше з цього питання висловилася лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в ефірі програми "Хард". На думку народної обраниці, сьогодні замість парламенту "мігруючий цирк".

"У будь-якій нормальній країні такої циркової Верховної Ради не могло би бути, і вона б жодного дня не пропрацювала би. На жаль, Україна зараз перетворилася на країну парадоксів, і у нас сьогодні замість Верховної Ради якийсь мігруючий цирк", - заявила політик.

Додамо, згідно з соціологічним опитуванням, яке було проведено Київським міжнародним інститутом соціології в січні, 61% українців підтримує розпуск парламенту і проведення позачергових виборів до Верховної Ради.

Раніше "Нyser" писав про те, що депутат Олексій Гончаренко заявив, що Офіс президента збирається відправити у відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Також наш портал повідомляв, голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про готовність стати прем'єром.

Нагадуємо, у "Слузі народу" розповіли, що думають всередині партії про відставку Кабміну.