Які популярні продукти становлять величезну небезпеку для нирок

Про те, що нирки відповідають за фільтрацію і виведення токсинів з організму, а також контролюють рівень червоних кров'яних тілець - еритроцитів, але деякі продукти негативно відбиваються на роботі цього органу, пише інформаційний портал "Hyser".

Згідно з даними досліджень, опублікованих в "Журналі Американського товариства нефрології", щоб не завдати серйозної шкоди ниркам, слід приймати їжу не більше 3 порцій червоного м'яса в тиждень, через те, що при більш частому споживанні, може виникнути ризик термінальної стадії ниркової недостатності.

Необхідно відмовитися і від продуктів, виготовлених з переробленої свинини: раціон складається з ковбас, бекону або шинки збільшує ймовірність розвитку онкологічного захворювання нирок - нирково-клітинної карциноми.

Якщо з нирками все ж є проблеми, то виключіть з меню і шпинат: до його складу входять оксалати, на 20 відсотків збільшують ризик нефролітіазу, нирковокам'яної хвороби.

Больные почки, фото: скриншот You Tube
Больные почки, фото: скриншот You Tube
Больные почки, фото: скриншот You Tube

Що міститься в картоплі калій, критично вплине на стан людей, у яких є які-небудь хронічні захворювання нирок, оскільки за даними медиків, високий вміст калію в сироватці крові може привести навіть до летального результату. А сіль, якою люблять посипати картопляні чипси, також шкідлива для ваших нирок: велика кількість натрій хлору у вашій крові, на 29 відсотків збільшує шанс дисфункціональних порушень в нирках.

Часте вживання газованих напоїв, за умови випивання близько чотирьох літрів щотижня, підвищує ймовірність розвитку патологічної ниркової недостатності.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що лікарі не рекомендують їсти відразу після пробудження деякі овочі та фрукти, а також ні за яких обставин не пити каву або гарячий шоколад.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що фахівці назвали симптоми прихованої серцевої недостатності.

А до цього ми розповідали про те, що якщо ви різко виключили банани зі свого раціону, щоб скинути зайву вагу, то це може мати абсолютно зворотний ефект.