Експерти розповіли, які продукти харчування категорично не можна їсти після прийому ліків.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, медики запевняють, що є певні види овочів і фруктів, які категорично не можна приймати разом з ліками. Це може істотно нашкодити здоров'ю людини і привести до непоправних наслідків. Про це пише в блозі лікар Георгій Сапего.
"В овочах і фруктах багато різних речовин, які взаємодіють з іншими речовинами в шлунку людини – наприклад, з ліками. Потрібно знати, що грейпфрут не можна приймати людям, які п'ють таблетки для зниження рівня холестерину. Грейпфрут, як показали кілька медичних досліджень, гальмує вироблення ферменту, який в організмі проводить розпад пігулок. Відповідно, в крові зростатиме концентрація медпрепарату і це може призвести до токсикації», — сказав лікар.
Крім того така заборона може стосуватися і зелені. З нею також потрібно бути гранично акуратними. Зокрема, зелень не потрібно їсти з тими препаратами, які впливають на згортання крові. Тому що в ній у великій кількості міститься вітамін К, який має функцію розчинення жирів. Тому якщо пити ліки для згортання крові і при цьому є зелень, то дія препаратів практично зійде нанівець.
Таким чином це може привести до утворення тромбів, що дуже небезпечно для організму людини. Адже найчастіше саме тромби стають причиною інсультів в організмі людини.
Тому, якщо людина п'є ліки, то йому потрібно обов'язково проконсультуватися з лікарем щодо харчування і дієти. Це допоможе зробити лікування більш ефективним для організму людини.
Раніше Hyser писав про те, що експерти розповіли, чим можуть небезпечні макарони з сосисками для дітей.
Також писали, що названий найшкідливіший маринад для шашлику.
Нагадаємо, що названий смачний напій, який ефективно знижує тиск.