Медики пояснили, в чому шкода найдоступнішого соусу

Про те, що лікар-дієтолог розповів, чим небезпечний майонез, якщо в ньому маринувати м'ясо для шашлику, пише видання "Голос.UA".

Як стверджує експерт зі здорового способу життя, і такого ж харчування, компоненти майонезного соусу при інтенсивному нагріванні перетворюються в канцерогени. Не приносить користі й величезна кількість жирів, що містяться в такому доступному і простому маринаді.

Втім, не найкращим виходом є замочування м'яса в розчині оцту, через те, що він подразнює слизову шлунково-кишковому тракту, а при постійному вживанні ще негативно впливає на нирки. Втім, в основу майонезу також входить оцет. Не радять дієтологи й використовувати у якості маринаду і кефір, оскільки в поєднанні з м'ясом цей молочнокислий продукт не дає організму правильно засвоїти залізо і тваринний білок. Оптимальним способом для маринування, дієтологи вважають цибульний сік з додаванням зелені, кмину і різних трав.

Травневі вихідні. Фото: скріншот YouTube-відео.
Травневі вихідні. Фото: скріншот YouTube-відео.

Відзначимо, що якщо вірити вченим, то за даними медичних досліджень, навіть у звичайному процесі обробки м'яса на відкритому вогні, ймовірно утворення канцерогенів, що провокують виникнення онкологічних захворювань. Такі речовини викликають патологічні зміни в ДНК, і це, в кінцевому підсумку, і призводить до раку. Також, згідно зі статистикою, опублікованою Міжнародним агентством з дослідження раку, близько 34 000 пацієнтів з онкологічним діагнозом, надмірно вживали велику кількість обробленого м'яса. Однак, медики все ж вважають, що подібні побоювання можуть бути надмірними, і смажене м'ясо необхідно приймати в їжу, але без надмірностей.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що відбувається всередині вашого тіла, можна легко дізнатися, звернувши увагу на ритм серцебиття.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що деяким людям важливо снідати відразу після пробудження, але деяким людям цього категорично не можна робити.

А до цього ми розповідали про те, що чому шкідливі звичайні курячі яйця, і кому категорично протипоказано їх вживати.