Група вчених з Гарвардської медичної школи провели дослідження, в результаті якого встановили, які продукти можуть зберегти здоров'я серця і поліпшити роботу мозку.

Як передають зарубіжні ЗМІ, в раціон рекомендується додати фрукти, овочі, злаки та бобові.

Так в шпинаті, броколі та капусті містяться вітамін К, лютеїн, фолієва кислота і бета-каротин. Дані корисні речовини необхідні для нормального функціонування мозку.

Свіжі овочі краще вживати в другій половині дня. А печені, тушковані або варені - на вечерю.

Ще одним важливим продуктом для організму є жирна риба, це може бути оселедець, скумбрія, сьомга, сом, сардина. У них містяться Омега-3 та інші жирні кислоти, що допомагають зменшити концентрацію бета-амілоїду.

За словами вчених, бета-амілоїд - це білок, який призводить до накопичення пов'язаних з хворобою Альцгеймера речовин.

Також, фахівці відзначили, якщо людина прийняла рішення не вживати рибу, вона може замінити її авокадо і волоськими горіхами.

У волоських горіхах міститься альфа-ліноленова кислота, тип Омега-3 жирних кислот, що знижує високий артеріальний тиск і захищає артерії.

Ще одні продукти, які повинні бути в раціоні, це ягоди. Їх необхідно їсти в сезон, оскільки в них найбільше вітамінів і корисних речовин.

Флавоноїди, наявні в складі ягід, надають їм насичений колір і позитивно впливають на пам'ять.

Дослідження з'ясували, що у жінок, які вживають полуницю і чорницю кілька разів на тиждень, знижується ймовірність виникнення проблем з пам'яттю.

Чорна смородина буде також корисна для здоров'я серця і судин. Кумарин і вітамін С розріджують кров і знижують ризик тромбозів, роблять стінки судин більш еластичними. Також вони пригнічують активність ліпопротеїнів низької щільності, що підвищують ризик захворювань судин.

Червоні ягоди містять вітаміни групи В, С, каротин, фолієву кислоту, клітковину, пектини, органічні кислоти, залізо, йод, калій, фосфор, кальцій, марганець.

Раніше "Нyser" писав про те, що дієтологи назвали 3 групи продуктів, які підвищують ризик діабету, ожиріння, серцево-судинних захворювань та онкології.

Також наш портал повідомляв, який овоч ефективно вимиває токсини.

Нагадуємо, лікарі розповіли, який продукт не можна споживати при головному болю.