Експерти роз'яснили, в яких випадках звичайна кава може бути небезпечною

Про те, що неконтрольоване вживання кофеїну не принесе користі як серцево-судинній, так і нервовій системі, швидше за все знають вже всі. Але деякі медики також припускають, що ранковий ковток кави може пошкодити ще й шлунку. Як же все йде насправді, допоміг розібратися портал про здоров'я "Healthy Style".

У тому випадку, якщо у вас є запальні або запально-дистрофічні зміни в слизовій оболонці шлунку, тобто звичайний гастрит, то з кавою вам, безумовно, необхідно бути обережніше, через те, що вживання цього напою на порожній шлунок може спровокувати спазми та болі. І винен в цьому зовсім не кофеїн, як припускали раніше: в самій каві міститься величезна кількість сполук хлоргену(одного з ізомерів хінної кислоти), що сприяють виробництву великого обсягу соляної кислоти в шлунку, що і призводить до підвищеного подразнення слизової оболонки шлунка або печії.

Кава. Скріншот з відео на Youtube
Кава. Скріншот з відео на Youtube
Кава. Скріншот з відео на Youtube

До того ж якщо після кави нічого не з'їсти, то подібна симптоматика тільки посилиться: деякі експерти впевнені, що звичка пити каву натщесерце - шкідлива, і може привести до гастриту. Виходить, що для того, щоб уникнути проблем зі шлунком, каву краще не пити на голодний шлунок - урізноманітніть сніданок тостами або печивом.

Відзначимо, що на думку фахівців, здоровому організму людини більш ніж достатньо 300 міліграмів кофеїну. Зокрема, середнє "американо" об'ємом у 250 міліграмів, містить в собі від 150 до 250 міліграмів кофеїну, в залежності від концентрації напою. Таким чином, пару чашок кави за день нікому не зашкодять, то тільки якщо у вас немає ніяких протипоказань.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, в який час доби найкраще відварити та з'їсти улюблені пельмені.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, за яких умов звичайний йогурт знизить ризик виникнення онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що великодні яйця можна фарбувати не тільки цибулевим лушпинням або харчовими фарбами.