Українцям розповіли, які каші роблять благотворний вплив на зовнішність

Рівний колір обличчя, здорова і гладка шкіра без зморшок, а також красива фігура — невід'ємні атрибути успішної і привабливої зовнішності. Інформаційний портал "Ukr.Media"розповів про те, які каша дозволять поліпшити здоров'я шкіри, побороти зайву вагу і окреслити красиву фігуру.

У Гарварді провели дослідження, за підсумками якого вдалося з'ясувати, що люди, які постійно на обід споживають різні каші, найрідше страждають від ожиріння, діабету, хвороб серця і судин, а також виглядають молодше.

Особливої уваги заслужили п'ять видів каш, які найкраще дозволяють схуднути і позбутися зайвої ваги, а саме: гречана, перлова, вівсяна, рисова і пшенична каші.

Гречана каша, вона ж "цариця всіх каш", рекомендується до вживання при різних захворюваннях і зайвій вазі. У числі її переваг можна відзначити низьку калорійність і відсутність глютену. Вона відновлює печінку, знижує рівень холестерину і забезпечує нормальну роботу шлунково-кишкового тракту. Також від вживання гречки поліпшується зовнішній вигляд шкіри.

Друга каша в списку-перлова. Вона корисна для жінок, оскільки підтримує красу шкіри і волосся, вже не кажучи про те, що вона покращує життєдіяльність всіх клітин організму. Крім того, перловка — єдина каша, яка містить в собі фітомелатоїн, який, подібно мелатоніну, відновлює сон.

Вівсяна каша корисна тим, що містить в собі велику кількість клітковини, що очищає кишечник, завдяки чому відновлює обмін речовин, за рахунок чого, в свою чергу, зникають зайві кілограми і покращує самопочуття і зовнішній вигляд.

Четверта корисна каша-рисова, причому варто приділити увагу саме дикому рису, оскільки він більш багатий вітамінами і мінералами ніж той, який ми звикли споживати. Рис відмінно втамовує голод, але відрізняється низькою калорійністю. Зерна рису вбирають в себе токсини кишечника, завдяки чому його корисно їсти при отруєннях та інфекційних захворюваннях. Крім того, в рисі міститься приблизно 7-8% білка, при цьому немає глютену.

Пшенична каша корисна людям, які відчувають серйозні розумові або фізичні навантаження, також тим, хто страждає від діабету або ожиріння. Пшенична каша виводить з тіла токсини, а клітковина налагоджує роботу кишечника. У ній також міститься велика кількість вітамінів, мінералів і рослинних жирів, які корисні для шкіри, м'язів, серцево-судинної системи і печінки.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що дієтологи розповіли українцям, вживання якої каші допоможе уникнути смерті від інсульту і покращує метаболізм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що незважаючи на свої виняткові смакові якості, олів'є — не найкорисніший салат. Дієтологи розповіли, яка у цієї страви є корисна альтернатива.

Також "Hyser" писав, що мало хто замислюється про те, що часто вживаючи хліб, вони ставлять своє здоров'я під загрозу. Дієтолог розповіла, який хліб насправді корисний для організму.