26 березня православні шанують пам'ять Никифора-сповідника.

Він прославився благочестивим життям і подвигами в ім'я віри. Сьогодні, в день його пам'яті, ведмеді виходять від зимової сплячки і залишають свої барлоги. У зв'язку з цим, в ліс без особливої потреби ходити не варто, пише "Сьогодні".

Стало відомо, що категорично не можна робити на велике церковне свято 26 березня, фото: 24 канал

Також кажуть, що якщо ведмідь покине сьогодні свій барліг, то значить сильні холоди відступили до наступної зими. Крім того, є й інші погодні прикмети. Наприклад, тумани до частих дощів влітку, як "плачущі" соком берези.

А ось сонячний і сухий день обіцяє багатий урожай хлібів. З того, що не можна робити, так це шкодити рослинам і деревам, оскільки тим самим можна накликати нещастя на себе і близьких людей. Поранитися або порізатися на Никифора теж поганий знак.


Але і це ще не все, що потрібно знати. Наприклад, сни, побачені в ніч з 25 на 26 березня, розповідати не можна, щоб запобігти біді. Також в цей день ні в якому разі не можна сваритися подружжю, інакше помиритися буде майже неможливо.

А ось народженим в цей день прикмети обіцяють міцне здоров'я, а також багато сил фізичних і духовних.

До всього іншого, варто додати, що сьогодні святкується День Національної гвардії України, а в Бангладеш - День незалежності. Іменини свої відзначають - Никифор, Олександр, Терентій, Христина.

Ось події, що відбулися цього дня в Україні та світі:


А ось і видатні особистості, які народилися 26 березня:


Раніше "Hyser" писав про те, що експерти розповіли, яких традицій варто дотримуватися при весняному рівноденні.

Також наш портал повідомляв, що священники розповіли всі нюанси Великого посту перед Великоднем.

Нагадуємо, що була знайдена старовинна церква, в яку приходив молитися сам Ісус Христос.