Що ні в якому разі не слід робити в четвер, 25 березня, якщо вірити народним прикметам

Про те, чому наші предки вважали, що в день святого Феофана Сповідника, необхідно стежити за льодохідом, пише видання "Подробности".

Символом 25 березня в народі вважалася кінь, і це безпосередньо пов'язано з роботами, що наближаються в поле, оскільки тяглові тварини були завжди незамінними помічниками для селян. Саме тому в цей день приступали до проведення обрядів, що дозволяють відігнати від тварин хвороби, пристріт або псування. Якщо ж дати напитися коні води, в якій до цього перебувала сріблена річ, то хвороби не прийдуть цілий рік.

Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео.
Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео.

Якщо вранці цього дня почнеться з туману-то добре вродять коноплі та льон. Як альтернатива, господиня будинку могла об'їхати конопляне поле верхи на кочерзі, що в три рази збільшило б врожайність цієї культури. Якщо нагодувати домашню птицю лляним зерном - можна очікувати рясний урожай льону. Але от якщо в цей день захворіє кінь, то оранку доведеться провести без неї, так вона або помре, або довго не зможе одужати.

Якщо коні голосно собі ведуть і фиркають - до дощу. Але якщо пирхання почалося в дорозі - до приємної, але незапланованої зустрічі. Якщо жінка переступить через кінську упряж - ця тварина втратить витривалість.

Лід на річці не тане, а тоне - до поганого врожаю і голодного року. Дерева вранці ще покриті інеєм - до дощового початку літа. Якщо ж день буде по-весняному теплим - чекайте непогоже літо.

Якщо 25 березня знайти в гнізді ластівки дрібний камінь - він стане в пригоді як оберіг від будь-якого можливого зла. Але варто врахувати, що гніздо повинно залишитися в цілості, через те, що розорити його - величезний гріх.

Ні за яких обставин не можна проявляти агресію, лаятися або злитися - весь рік буде нещасним.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, яких продуктів краще уникати, якщо хочете схуднути до літа.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, чим краще замінити покупний майонез.

А до цього "Hyser" розповідав про те, які гриби можуть уберегти чоловіків від онкологічних захворювань.