Експерти радять замінювати магазинну заправку на домашню.

Багато фахівців в один голос твердять, що майонез шкідливий як для фігури, так і здоров'я в цілому. Однак річ у тому, що цей продукт складається з яєць, рослинної олії, гірчиці і лимона. У чому ж тоді його шкода, розповіла директор і засновник сервісу доставки здорового харчування Анастасія Грашкіна, пишуть росЗМІ.

дієтолог назвала корисну альтернативу майонезу, фото: ТСН

За її словами, насправді шкідлива тільки магазинна версія майонезу, в якій повно шкідливих добавок і підсилювачів смаку. Також часто виробники додають в свій майонез барвники, загусники і консерванти, щоб продукт придбав товарний вигляд. Всі ці компоненти чинять негативний вплив на організм.

Так, наприклад, при термічній обробці, перераховані вище компоненти починають виділяти токсичні речовини, вкрай шкідливі для здоров'я. Майонез нешкідливий тільки в тому випадку, якщо в ньому немає хімічних добавок.


Приготувати майонез можна самостійно при наявності наступних інгредієнтів:


Для початку потрібно яйце промити окропом, а потім розбити його в чашу блендера. Після чого додаємо цукор, сіль, гірчицю, пробиваємо до однорідності. Далі повільно тонкою цівкою вливаємо масло, не перестаючи збивати. Маса має стати густою і білою. В кінці додаємо кілька крапель оцту (або лимонного соку) і ще раз швидко збиваємо до однорідності.

Раніше "Hyser" писав про те, що дієтолог розкрила секрети правильного хліба. Стало відомо, який хліб найкорисніший завдяки своєму змісту.

Також наш портал повідомляв, що експерти розповіли, як правильно вибрати сосиски. Зовнішні ознаки можуть багато сказати про якість продукту.

Нагадуємо, що експерти-дієтологи розповіли українцям, від вживання яких каш варто відмовитися для того, щоб зберегти своє здоров'я.