Стало відомо, які маски дійсно захищають від коронавірусу

Ще рік тому більшість людей навіть уявити не могли, що світ захлесне пандемія коронавірусу і маски стануть одним з головних атрибутів повсякденного життя. На сьогоднішній день, виходячи з дому без маски не обійтися. Так, американські експерти розповіли маски з яких матеріалів найкраще захищають від COVID-19. Про це інформує видання dailymail.

Національний інститут стандартів і технологій Сполучених Штатів провів дослідження, яке показало, що маски з різних матеріалів мають різний ступінь захисту від коронавірусної інфекції.

Лікарі відзначили, що найкраще від коронавірусу здатні захистити маски з бавовни, а ось фільтруючі властивості синтетики залишають бажати кращого. Відзначається, що вони не покращилися навіть при впливі високої вологості.

Фахівці також виявили, що фільтруючі властивості масок з бавовни покращує висока вологість повітря, що видихається, причому на цілих 33%. Хірургічні та медичні маски, як відзначають експерти, менш ефективні в питанні захисту від вірусу, ніж бавовняні. Крім того підкреслюється, що фільтруючі властивості таких масок не залежать від вологості.

Також лікарі нагадують, що для максимальної ефективності масок слід навчитися правильно їх використовувати, зберігати, а також утилізувати. Так, надівши, знявши або навіть просто доторкнувшись до маски, необхідно обробити руки антисептиком. Для того, щоб маска захистила від вірусу її необхідно правильно носити: так, щоб вона закривала ніс, рот і підборіддя. Після використання маску рекомендується покласти в чистий поліетиленовий пакет. Медичні маски потрібно утилізувати з побутовим сміттям, а тканинні важливо не забувати щодня прати.

Раніше портал Hyser інформував, що у Китаї у кажанів виявили новий вірус.

Також портал Hyser інформував, що лікарі назвали доступний продукт, який покращує зір і зміцнює імунну систему.

Крім того портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали аналізи, які необхідно здавати щороку.