Медики назвали кілька ранніх ознак, що вказують на ймовірність серцевого нападу

Про те, що медичні дослідники з Американського коледжу лікарів провели опитування не тільки самих 800 пацієнтів, які пережили серцевий напад, але і їх близьких, родичів і лікарів, після чого і виявили п'ять симптомів, що найчастіше з'являються в передінфарктному стані, повідомляє розважальний портал "Жіночий Світ".

Найпоширенішими виявилися п'ять скарг: біль в спині та животі, супроводжувана нудотою; втрата свідомості на тлі різкого зниження артеріального тиску; прискорене серцебиття; труднощі з диханням і біль в грудній порожнині.

За словами ще одного експерта, професора Томаса Фойгтлендера, глави німецького кардіологічного центру, не варто бути надмірно легковажним стосовно таких симптомів як задишка або біль в грудній клітці. При перших же таких ознаках, слід екстрено звернутися до вашого лікаря, і пройти ретельне обстеження.

Специалисты рассказали, как тело может сигнализировать о проблемах с сердцем
Специалисты рассказали, как тело может сигнализировать о проблемах с сердцем

Також медик підкреслив, що подібні серцево-судинні захворювання тільки збільшують ризик повторного нападу: якщо людина вже пережила інфаркт, або має ішемічну хворобу серця, зі скаргами на стенокардію, то в цьому випадку варто проявляти особливу обережність. Аналогічні застереження стосуються і людей, які скаржаться на серцеву недостатність і підвищений артеріальний тиск - їм категорично забороняються фізичні навантаження на свіжому повітрі, особливо при холодних температурах.

Втім, медики не рекомендують повністю відмовлятися від регулярних, але невеликих навантажень, через те, що вправи можуть поліпшити самопочуття, і природним способом знизити артеріальний тиск. Однак, такі заняття не повинні бути надмірно напруженими - їзда на велосипеді, нетривале плавання, спортивна ходьба або проста прогулянка ідеально підійдуть для профілактики.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, які незначні симптоми можуть вказувати на діабет.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, скільки коштуватиме лікування інфаркту в Україні.

А до цього "Hyser" розповідав про те, які знаки зодіаку схильні до певних хвороб.