Правильний раціон може не тільки сприяти схудненню, але і покращувати пам'ять.

Фахівці стверджують, що в раціоні кожної людини обов'язково повинні бути присутні продукти, корисні для роботи головного мозку. Так, при здоровому харчуванні можна зміцнити мозок, поліпшити пам'ять і підвищити свої розумові здібності. Про це пишуть "Новини Ю".

Експерти розповіли, які продукти допоможуть зберегти блискучу пам'ять, фото: YouTube

У цьому питанні вважаються корисними овочі, наприклад, броколі за рахунок вмісту фосфору, цинку, калію, вітамінів А, С, К і Е, амінокислот. Також рекомендуються до вживання яблука, в яких повно антиоксидантів, клітковини, вітаміну С і калію. Разом з тим в них є речовина, яка стимулює виробництво нових клітин мозку.

Смородина ж допомагає підтримувати рівень холестерину в порядку, зменшує запалення і захищає організм від впливу вільних радикалів. Крім того, в смородині містяться антиоксиданти, які беруть участь у формуванні нейронних зв'язків між клітинами головного мозку, покращуючи здатність сприймати і запам'ятовувати нову інформацію.


Також частково такий же вплив на організм надає і вживання лосося, який допомагає підтримувати активність мозку. І шпинат в раціоні зайвим не буде, оскільки він в свою чергу збільшує ефективність мітохондрій, які виробляють енергію для клітин мозку.

Про користь горіхів теж ніхто не сперечається, але через їх калорійність, не слід вживати їх частіше ніж раз на тиждень. Вони допоможуть запобігти атеросклеротичних змін кровоносних судин. Сливи і гіркий шоколад іноді так само допомагають поліпшити пам'ять і нормалізувати роботу нервової системи.

Раніше "Hyser" писав про те, що був названий універсальний овоч, який лікує ракові новоутворення.

Також наш портал повідомляв, що лікарі назвали доступний продукт, який покращує зір і зміцнює імунну систему.

Нагадуємо, що бувназваний найшкідливіший суп для організму.