Медики назвали найпростіший і дієвий спосіб підняти рівень гемоглобіну

Кожна людина хоче жити повноцінним життям, бути завжди повним сил і енергії. Для того, щоб це було можливим, необхідно контролювати рівень гемоглобіну і підтримувати його норму. Існує чимало порад, як підняти рівень гемоглобіну в крові, однак лікарі назвали найдієвіший метод. Про це повідомляє портал lenta.ua.

Зрозуміти, знижений чи рівень гемоглобіну можна зробивши аналіз крові. Однак часто організм самостійно сигналізує про виниклу проблему. Так, різкий занепад сил без вагомих причин, ламкість нігтів або волосся, знижений тиск - сигналізують, що в організмі не все в порядку і найкраще перевірити рівень гемоглобіну. Також при зниженому гемоглобіні лікарі відзначають підвищену стомлюваність навіть при мінімальних навантаженнях.

Нормалізувати рівень гемоглобіну можна різними способами, проте лікарі виділяють один найпростіший і доступний: переглянути раціон харчування. Людям зі зниженим гемоглобіном рекомендується вживати гранат або гранатовий сік. При цьому важливо вибирати саме органічний продукт, в складі якого не буде цукру. Не зайвим в раціоні буде і мед, який допоможе зміцнити імунну систему і забезпечити організм необхідним зарядом бадьорості.

Медики підкреслюють, що одним з найкорисніших овочів є буряк. Цей овоч насичений залізом, яке важливо для крові. Крім того в раціон потрібно додати абрикоси, хурму, горіхи, яблука, картоплю, кавуни і кабачки. Фахівці відзначили, що для повноцінного засвоєння заліза, необхідно вживати продукти багаті на вітамін С.

Раніше портал Hyser інформував, що лікарі назвали найшкідливіший суп для організму.

Також портал Hyser писав, що лікарі назвали продукти, які не можна вживати на голодний шлунок. На перший погляд нешкідливі і навіть корисні продукти можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.

Крім того портал Hyser писав, що дієтологи назвали продукти, які мають сильні жиросжигающими властивостями.