Лікарі розповіли, який суп вважається найшкідливішим для організму

Суп є важливою складовою раціону людини, яка служить джерелом енергії та матеріалом для побудови органів і тканин тіла. Однак не всі супи несуть користь для організму. Лікарі розповіли, який суп вважається найшкідливішим для організму. Про це повідомляють РосЗМІ.

Так, на думку лікарів самим шкідливим для людини супом є солянка. До такого висновку вони прийшли через перенасиченість страви інгредієнтами, багато з яких шкідливі для організму. Наприклад, в солянку додають кілька видів м'яса, в тому числі і промислового виробництва, копченості і солоні огірки, що робить блюдо занадто калорійним.

Фахівці підкреслюють, що особливо високий ризик солянка представляє для людей, які страждають від серцево-судинних захворювань.

Без зайвого побоювання, за словами лікарів, можна вживати простий суп з овочів. Він містить мало жиру і багато клітковини, яка швидко насичує організм і при цьому допомагає не переїдати і контролювати вагу. Повністю протилежна ситуація з наваристими бульйонами і супами з м'яса - такі страви дуже калорійні і користі здоров'ю точно не принесуть.

Лікарі рекомендують викреслити з раціону супи людям, які мають підвищений рівень холестерину. Вельми спірним, на думку медиків, є супи на грибному бульйоні. Такі супи не підходять для харчування людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, оскільки стимулюють роботу кишечника. А ось овочеві супи фахівці рекомендують вживати регулярно, і бажано теплими.

Раніше портал Hyser інформував, що лікарі назвали доступний продукт, який покращує зір і зміцнює імунну систему.

Також портал Hyser писав, що лікарі назвали продукти, які не можна вживати на голодний шлунок. На перший погляд нешкідливі і навіть корисні продукти можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.

Крім того портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти з якими небезпечно вживати каші. Неправильне поєднання продуктів може викликати тяжкість і болі в шлунку.