Популярна українська телеведуча Алла Мазур, яка нещодавно поборола рак, заявила, що зробила перше щеплення від COVID-19 індійською вакциною Covishield.

Про це вона написала на особистій сторінці у Facebook у середу, 10 березня.

Алла Мазур зважилася на вакцинацію, оскільки впевнена - щеплення безпечніше, ніж хвороба. Вона вибрала саме індійську вакцину, оскільки про її якість найбільше суперечок.

"Є проблема: дика антивакцинаторська хвиля в Україні. Зокрема, проти цієї індійської вакцини. Я переконана: щеплюватися нею незрівнянно безпечніше, ніж залишитися зараз нещепленим. Статистику ми вже приводили в "ТСН. Тиждень": 2,5 млн мертвих на планеті від COVID-19. І жодного - від вакцини.

Коли ампулою, розрахованою на 10 осіб, після перевірки стану здоров'я прийшли вколотися тільки сім медиків, про залишок вакцини повідомили журналістам. Я погодилася відразу", - заявила Алла Мазур.

Телеведуча зазначила, що на момент публікації поста пройшло три години після щеплення. За цей час вона не відчула ніяких побічних дій.

Також за її даними, через місяць вона автоматично отримає друге щеплення і тоді видадуть довідку про вакцинацію.

"Відчуваю себе абсолютно нормально. Нас занесли в електронну базу. І друга доза закріплена автоматично. У період від 28 днів до трьох місяців з нами зв'яжуться, і ми зможемо отримати другу дозу. Після цього сімейний лікар видасть довідку про вакцинацію або паспорт щеплення", – розповіла телеведуча.

Примітно, що Мазур зробили щеплення в лікарні швидкої допомоги.

"Швидко й організовано. Лікар уважно розпитувала, коли у мене закінчилася хімія, на якій стадії "зловили" рак, чи були проблеми зі згортанням крові й чим лікуюся зараз. Але я заздалегідь порадилася зі своїми лікарями. Мені сказали: щепитися від COVID-19 в моєму випадку не просто можна, а потрібно! Навіть якщо у вас знижений імунітет – вакцина його активує", – зазначила вона.

Також Алла Мазур додала, що її колега Яна Слесарчук розповість детально про вакцинацію в сюжеті вечірнього випуску ТСН 10 березня.

Додамо, як відомо, в листопаді 2019 року телеведуча заявила, що у неї діагностували онкологічне захворювання. За словами Алли Мазур, розповісти громадськості про свій діагноз вона зважилася, порадившись з друзями, родиною та колегами.

19 травня 2020 року телеведуча повідомила, що основна частина лікування позаду. У липні Мазур зізналася, що лікарі дають обнадійливі прогнози.

Раніше "Нyser" писав про те, що Руслана Лижичко та Олександр Педан зробили щеплення від коронавірусу в прямому ефірі.

Також наш портал повідомляв, Зеленський вакцинувався і зробив заяву, яка вакцина найкраща.

Нагадуємо, у МОЗ розповіли, коли можуть вакцинувати без черги.