Медики розповіли про корисні властивості хурми

З настанням холодів на прилавках стає мало сезонних фруктів і овочів, практично всі вони вирощуються в теплицях. Однак, настає сезон хурми й цей фрукт володіє дуже багатьма корисними властивостями, повідомляє Сьогодні.

Хурму можна назвати конкурентом яблука за вмістом заліза. Особливо цей фрукт корисний взимку, адже він зміцнює імунітет.

У плоді хурми дуже багато корисних речовин - йод, магній, кальцій і вітамін А, а також інші мікроелементи. Тому, він є відмінним способом запобігти розвитку онкології.

Крім того, пектин у фрукті приносить користь травній системі. З цієї причини хурму дозволяють навіть тим, хто дотримується дієти.

Помаранчевий колір плода свідчить про велику кількість бета-каротину, який зміцнює зір і здатний уповільнювати процеси старіння.

Дієтологи радять не ігнорувати цей корисний фрукт, але людям з зайвою вагою його слід їсти в помірних кількостях. А ось вагітним його можна їсти хоч кожен день.

У його складі є рослинні цукри, які дуже корисні для серця. Більш того, лікарі стверджують, що 3-4 плоди в день здатні нормалізувати тиск.

Якщо у людини проблеми зі шкірою, є вугри та висипання, м'якота з фрукта як маска при регулярному застосуванні здатна допомогти з цією проблемою.

Також медики стверджують, що цей фрукт здатний підвищити працездатність і заспокоїти нервову систему.

При виборі хурми варто звернути увагу, наскільки він м'який. Саме недоспілі плоди дуже терпкі та володіють терпким смаком.

Якщо вже купили такий плід, то почекайте, поки він дозріє. Просто залиште його при кімнатній температурі та з'їжте, коли він стане м'яким. Терпкий смак можна прибрати, замочивши фрукт в теплій воді на 12 годин.

Раніше портал Hyser повідомляв, що експерти назвали найкорисніші сніданки та пояснили, чому не варто пропускати перший прийом їжі.

Також ми писали, що лікарі розповіли, кому корисно їсти житній хліб.

Нагадуємо, що фахівці розповіли, яку їжу не можна ні в якому разі їсти холодною. Лікарі розвінчали популярний міф і застерегли від небезпеки.