Ці поради полегшать самопочуття після їжі

Багато людей скаржаться, що їм не вистачає часу. Тому, вони постійно в русі, змушені робити все швидко і нерідко допускають серйозні помилки. Це в основному стосується харчування, а точніше звичок після прийняття їжі. Названо п'ять речей, які не можна робити після обіду чи вечері, пишуть росЗМІ.

  1. Відразу після їжі приймати гарячий душ або ванну. Не дарма в дитинстві дітям на відпочинку мами забороняли після їжі йти купатися. Вся річ у тому, що під час прийому ванни або душу через температуру води збільшується і температура тіла. Через це, організм починає поставляти шкірі більше крові, ніж зазвичай. У підсумку може порушитися процес травлення, а також сповільнитися засвоєння їжі. Краще почекати 30 хвилин після прийому їжі й тоді вже приймати водні процедури.
  2. Звичка випити чашку чаю після прийому їжі зустрічається у багатьох. Недавні дослідження показали, що цей напій після прийому їжі уповільнює засвоєння заліза. Однак, цей важливий мікроелемент відіграє важливу роль для організму. Дітям, вагітним, а також людям з нестачею заліза рекомендується пити чай через 1 годину після прийому їжі. Краще і зовсім обмежитися тільки склянкою води.
  3. Спати після їжі теж небажано. Лікарі розвіяли популярний міф, що нібито така звичка призводить до набору зайвої ваги. Однак, є й інші небажані наслідки, як печія, відрижка і підвищена кислотність. Також вченими доведено, що сон після обіду або вечері збільшує ризик розвитку інсульту. Лягати спати можна через 2 години після прийому їжі.
  4. Експерти не радять після щільного прийому їжі відразу ж приступати до фізичних навантажень. У людини може початися гикавка або з'явитися нудота аж до судом. Відразу після їжі можна вийти на неспішну прогулянку, а займатися спортом вже приступати через 2 години як мінімум.
  5. Курити після їжі теж небажано, бо тютюн може заважати засвоєнню мінералів і вітамінів. Намагайтеся почекати не менше 20 хвилин, краще і зовсім відмовитися від цієї шкідливої звички.

Раніше портал Hyser повідомляв, що залишилося кілька днів до 8 березня і багатьох чоловіків мучить питання, що ж подарувати своїм коханим. Експерти розповіли, що категорично не можна дарувати жінкам.

Також ми писали, що лікарі розповіли про вплив імбиру і часнику на онкологію.

Нагадуємо, що названо 10 шкідливих продуктів, від яких краще відмовитися назавжди.