Медики розповіли, чому кішкам не можна спасти в ліжку з господарем

Багато власників домашніх кішок так люблять своїх улюбленців, що дозволяють їм дуже багато. Наприклад, спати в одному ліжку з господарем. Однак, медики попереджають, що така звичка може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям для людини. Деталі з'явилися на сайті Science Alert.

Навіть якщо кішка домашня і рідко виходить на прогулянку, вона все одно є переносником серйозних захворювань. Саме з цієї причини спати кішці в ліжку з господарем категорично забороняють медики.

По-перше, саме кішки вважаються переносниками ряду глистів, а також стригучого лишаю, сальмонельозу і навіть туберкульозу.

З цієї причини варто відучувати кішку спати в хазяйському ліжку. Крім того, потрібно дотримуватися з твариною дистанцію і ні в якому разі не цілувати кішку. Особливо слід стежити за дітьми, адже вони люблять обіймати та гратися з домашніми вихованцями.

Крім цього, фахівці з університетської лікарні Копенгагена провели дослідження і з'ясували, що багато кішок є переносниками такого паразита, як токсоплазма (Toxoplasma gondii).

Він представляє особливу небезпеку для дітей і дорослих з ослабленим імунітетом. Проникаючи в людський організм, він здатний привести до шизофренії.

Виявилося, що ризик захворіти на цю хворобу при проникненні даного паразита в організм людини підвищується на 50%.

До такого висновку вчення прийшли після проведення масштабного дослідження, в якому взяли участь 80 тисяч добровольців.

З'ясувалося, що з цієї кількості 2,5 тисячі осіб мали психічні розлади, а аналізи показали в їх організмі наявність даного паразита.

При цьому, токсоплазма потрапила в їх організм раніше за діагностування психічного розладу. З цієї причини медики вважають зв'язок із зараженням і хворобою очевидною.

Раніше портал Hyser повідомляв, що медики також попередили, в чому небезпека котячих подряпин.

Також ми писали, що У мережі з'явилося відео, як сміливий кіт літає на дельтаплані. Його реакція здивує багатьох.

Нагадуємо, що з'явилося кумедне відео на якому рідкісної породи кішка цвірінькає немов птах і любить їсти фрукти.