Лікарі назвали продукти, які позитивно впливають на нирки

Нирки - один з найважливіших органів людського організму, на який покладена колосальна робота. Щодня нирки "фільтрують" величезні обсяги крові. Для того, щоб зберегти їх здоровими, потрібно включати в раціон деякі продукти. Так, лікарі назвали 4 продукти вживання яких позитивно позначиться на нирках. Про це пише портал health.comments.ua.

Вода - незамінний природний ресурс, який забезпечує нормальне функціонування всього організму, в тому числі і нирок. Лікарі відзначають, що 180 літрів рідини. Близько 2 літрів з них виводиться з сечею, а все інше відновлюються в кровотік.

Медики рекомендують вживати яблука, які покращують роботу кровоносної системи і кровопостачання нирок. Але крім цього даний фрукт несе багато іншої користі: насичує організм потрібними вітамінами і знижує рівень "поганого" холестерину.

Здоров'я нирок також здатна підтримувати риба. Особливо корисні жирні сорти риби, які містять багато кислот омега-3. Ці кислоти здатні контролювати кров'яний тиск, чим дуже допомагають підтримувати роботу нирок.

Особливу увагу лікарі рекомендують звернути на журавлину. Користь цієї ягоди важко переоцінити, адже вона захищає сечовий міхур від інфекцій. Також журавлина містить компоненти, які запобігають прилипання бактерій до стінок цього органу.

Лікарі нагадують, що раціон людини має безпосередній вплив на стан його організму. Якщо людина помітила проблеми з нирками, то рекомендується обмежити вживання продуктів, які містять багато фосфору. Але в будь-якому випадку попередньо слід консультуватися з професіоналом.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, в який час доби найкраще пити молоко.

Також портал Hyser писав, що лікарі розповіли, кому протипоказана квашена капуста. У деяких людей можлива поява набряків і підвищення артеріального тиску.

Крім того, портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали категорії людей, яким небезпечно вживати гречану кашу.