Медики назвали найкращий час, коли варто пити молоко

Любов до молока прищеплюють людині з найперших днів і не просто так. Даний продукт це джерело незамінних амінокислот, вітамінів і гормонів. Лікарі розповіли, в який час доби краще пити молоко, щоб витягти максимум користі для організму. Про це пише видання "Факти".

Заглибившись в історію можна дізнатися, що молоко було основною їжею для деяких древніх народів. Вибір наших предків цілком зрозумілий. Молоко містить десятки амінокислот, серед яких є незамінні, більше двох десятків жирних кислот, мінеральні солі, вітаміни, гормони і цілий комплекс ферментів. Примітно, що під впливом шлункових соків білок молока легко розщеплюється. Прекрасно освоюється організмом і молочний жир, який знаходиться в молоці у вигляді емульсії. Підкреслюється, що молочний жир це багате джерело енергії.

Молоко корисно як для дітей, так і Для зрілих людей. Напій багатий на мінеральні речовини зокрема калій, магній, фосфор і кальцій, який зміцнює кістки і запобігає розвитку рахіту у дітей. Також молоко містить лактозу, яка розвиває корисну мікрофлору в кишечнику. На думку вчених, людина повинна вживати молоко і кисломолочні продукти кожен день і вік при цьому не має значення.

Але все ж однієї поради варто дотримуватися - молоко бажано пити натщесерце, наприклад, з ранку. Дана рекомендація пов'язана з тим, що напій після їжі "гальмує" виділення шлункового соку. При цьому фахівці радять пити молоко невеликими ковтками, не поспішаючи, щоб організм отримав всі харчові ферменти.

Підкреслюється, що найкраще молоко засвоюється організмом з солодкими фруктами, ягодами і крохмалистими овочами.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали категорії людей, яким небезпечно вживати гречану кашу.

Також портал Hyser писав, що щоденні продукти можуть спровокувати рак.

Крім того, портал Hyser писав, що лікарі розповіли, кому протипоказана квашена капуста. У деяких людей можлива поява набряків і підвищення артеріального тиску.