Відомі небезпечні властивості гречки і кому її не варто їсти

Гречана крупа вважається однією з найпопулярніших в Україні. Багато хто пам'ятає, як на початку пандемії її за секунду розмели з полиць магазинів. Попри корисність гречки, у неї є протипоказання. Лікарі повідомили, кому вкрай небезпечно вживати гречку, писати edaplus.info.

Гречана крупа - улюблений продукт багатьох українців, оскільки в ній багато корисних речовин. До того ж гречка вважається дієтичним продуктом.

Не дарма ж придумана спеціальна дієта для тих, хто хоче швидко схуднути. Корисна крупа і при ряді захворювань шлунка і кишківника. Її варто вживати при розладах нервової системи, анемії або хворобі нирок.

Примітно, що з трави посівної гречки отримується рутин, який застосовується при лікуванні гіпо та авітамінозу.

Навіть квітки гречки використовуються в народній медицині, а вже скільки страв з крупи можна зробити. Навіть хліб можна спекти з гречки!

Але, як і з багатьма продуктами, важливо знати міру. До того ж слід ще й пам'ятати, що гречка фототоксична, адже в її складі є фагопірини.

Але якщо гречку їсти в помірних кількостях, то вона безпечна. Однак, якщо людина дотримується гречаної дієти, яка полягає у вживанні проростків гречки та нею надмірно захопитися, тоді може виникнути фагопіризм.

Симптоми такого захворювання - запалена шкіра після перебування на сонці, чутливість до холоду, а також відчуття поколювання або оніміння в руках.

Якщо у людини непереносність гречки, може виникнути алергія. Крім того, в складі гречки є вітамін Р, який протипоказаний людям з високим згортанням крові. Нерідко, вона ще може і привести до запорів.

Користь гречки та іі протипоказання. Фото: edaplus.info

Раніше портал Hyser повідомляв, що медики перерахували щоденні харчові продукти, які можуть викликати онкологічні хвороби.

Також ми писали, що названі продукти, які ефективно допомагають боротися зі стресом. Вони є альтернативою шкідливої їжі, тому не приведуть до набору зайвих кіло.

Нагадуємо, що американські вчені прийшли до несподіваного висновку. Виявилося, що для деяких людей зайва вага може бути навіть корисний.