Українцям варто побоюватися ще однієї хвороби

Крім коронавірусної інфекції, в Україні зафіксували нещодавно кілька випадків рідкісної хвороби. Вона дуже заразна і шанси померти від неї у хворих дуже високі. Деталі повідомив Центр цивільного здоров'я України у Facebook.

Випадок захворюваності зафіксований у Закарпатській області, симптоми хвороби проявилися у мами та її сина.

Повідомляється, що у хлопчика, якому 1 рік і 10 місяців і його мами була діагностована малярія. Швидше за все, заразилися вони в Республіці Конго, звідки повернулися в кінці січня поточного року.

При цьому, мама малюка розповіла, що хворобою син перехворів ще 3 місяці тому. У дитини підвищилася температура тіла до 39 °C. слідом за сином захворіла і жінка, у неї були схожі симптоми.

Після того як три дні висока температура не знижувалася, жінка звернулася за медичною допомогою.

Там у них були взяті аналізи і результати лабораторного дослідження показали, що у мами з дитиною виявлені збудники малярії - P. falciparum (++).

Хворим було призначено відповідне захворювання лікування і зараз стан жінки задовільний.

Варто пам'ятати, що малярією можна захворіти від укусу комара. Ця хвороба дуже небезпечна, оскільки вона заразна і нерідко хворі від неї вмирають.

За даними, передається малярія в 90 країнах світу. В Україні всі зареєстровані випадки захворювання на малярію були завезені з інших держав.

Комар. Фото: скріншот YouTube-відео

Хоч ця хвороба і рідкісна в Україні, медики знають, як її лікувати. Важливо звертатися вчасно за кваліфікованою допомогою. У разі підозри на малярію, потрібно протягом 24 годин з початку прояву симптомів починати лікування, інакше можуть початися серйозні наслідки для здоров'я і навіть настати смерть.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Максим Степанов повідомив, чи можливо захворіти на COVID - 19 після того, як людині зробили щеплення і як це відіб'ється на їхньому здоров'ї.

Також ми писали, що українців попередили про подорожчання медичних послуг у країні.

Нагадуємо, що медики назвали найшкідливіші і небезпечні види ковбаси, які краще ніколи не купувати. Тим більше не рекомендується давати подібні продукти дітям.