Кому квашена капуста може бути дуже шкідлива, експерти пояснили ситуацію

Квашену капусту вважають дуже корисним продуктом, так як в ній є вітамін С, групи В, калій, кальцій, цинк, селен, залізо, йод, фосфор і натрій. Однак експерти впевнені, що далеко не всім такий продукт може бути безпечним, передає інформаційний портал РІА Новини.

Ситуацію прокоментувала ендокринолог-дієтолог Тетяна Бочарова. Як пояснила експерт, багатьом людям важливо або обмежувати кількість квашеної капусти в раціоні, або просто виключити такий продукт зі свого меню. Як виявилося, справа в тому, що такий продукт містить в собі багато солі та різних інших добавок.

Експерт пояснила, що обмежити кількість такої капусти в своєму раціоні треба тим людям, які страждають гіпертонією і хворобами сольового обміну. Справа в тому, що квашена капуста - це велика кількість солі, а якщо такий продукт занадто багато споживати, то як наслідок з'являться набряки та підвищення артеріального тиску.

При хворобах кишківника, особливо при ентероколіті, треба взагалі відмовитися від такої їжі. Клітковина, яку містить в собі квашена капуста, може стати причиною здуття живота, метеоризму. До того ж така їжа здатна спричинити в майбутньому загострення таких хвороб.

Якщо у людини панкреатит, то їй також не можна їсти таку капусту. Справа в тому, що таким людям не можна взагалі їсти капусту в сирому вигляді. Однак, додала експерт, можна їсти капусту у вареному або тушкованому вигляді. Проте навіть в такій ситуації треба обмеження - не більше за 100 грамів на добу.

Якщо ж мова йде про людину, яка нещодавно перенесла операцію на шлунково-кишковому тракті, то також краще відмовитися від такого продукту. Крім того, квашену капусту не треба давати дітям до двох років. Аргументує лікар це тим, що в такої їжі занадто грубі волокна, через що організм її погано перетравлює.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що експерти назвали кращі сім продуктів, які допоможуть укріпити серцевий м'яз взимку. З'явилися подробиці.

Також повідомлялося, що вчені дослідили, як саме споживання кави може впливати на роботу мозку. Експерти поділилися важливою інформацією.

Крім того, експерти розповіли, які продукти ні в якому разі не можна споживати на сніданок. Як виявилося, така їжа зранку може бути небезпечною для нашого організму.