Експерти розповіли, чим замінити ковбасу в своєму раціоні

Часто люди на сніданок споживають не найкориснішу їжу: частіше за все це бутерброди з ковбасою. Навіть тоді, коли людина розуміє, що ковбаса – це шкідливо, вона не відмовляється, бо не розуміє, чим же можна замінити такий продукт. Дієтологи розповіли, чим можна замінити ковбасу, та зробити свої бутерброди корисніше, передає інформаційний портал iz.

Ситуацію прокоментувала дієтолог Ольга Капійчук. За її словами, ковбасу не можна вважати частиною здорового харчування через те, що в такому продукті частіше за все забагато смакових добавок та різних хімічних речовин, які можуть нашкодити нашому організму. Однак це не значить, що треба повністю відмовлятися від бутербродів – ковбасу просто можна замінити іншими продуктами.

Наприклад, можна взяти відварне яйце та змішати його з рибними консервами. За словами лікаря, це буде непогане джерело білка, якого достатньо в обох продуктах. Крім того, підійдуть і рослині продукти: наприклад, соя, квасоля, сочевиця, нут і горох. Тим паче, підкреслила Ольга, якщо подивитися на ціну, то така заміна ковбаси на щось вищеперераховане допоможе зекономити на покупках в супермаркетах. Адже непогана ковбаса на сьогодні теж не з дешевих.

Ще непоганий варіант для сніданку – котлети з нуту, їх дуже часто називають фалафелем. Такі котлетки також можна покласти на хліб чи хлібці – ось вам і бутерброд, але вже без шкідливої ковбаси. Підійде також авокадо, але важливо обирати тільки стиглі фрукти. Якщо ви не можете уявити собі життя без ковбаси, то краще зробити її самостійно – наприклад, підійдуть курячи рулети.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, лікарі розповіли, як насправді гречана каша може впливати на онкологічні захворювання. Про це мало хто знає.

Також повідомлялося, що є думка про те, що кава може знизити ризики серцевих захворювань. Вчені провели своє дослідження та з’ясували, чи так це насправді.

Крім того, вже восени в Україні будуть дорожчати продукти харчування. Ситуацію прокоментували економісти. Стало відомо, які саме товари будуть дорожчати.