Лікар пояснив, які властивості є у звичайної гречки

Ще з малечку багатьом з нас говорять про те, що їсти гречку – це корисно. Експерти часто говорять про те, що така крупа може навіть допомогти, якщо додавати її в раціон в період схуднення. Тепер лікар-дієтолог Андрій Бобровський пояснив, як може впливати гречана крупа на онкологію, передає інформаційний портал lenta.

Як пояснив експерт, гречана крупа містить в собі клітковину, яка більше за все допомагає організму людини очищатися. Це якраз найголовніше завдання, пояснив лікар, - очищення організму від продуктів обміну та розпаду. Особливо що деякі продукти можуть в майбутньому викликати онкологічні захворювання.

В першу чергу, підкреслив лікар-дієтолог, гречана каша може допомогти запобігти рак кишечника. До того ж, гречана крупа допомагає не тільки з онкологією, а ще й зі схудненням. Справа в тому, що гречка містить в собі середню кількість калорій. Це впливає на те, що доволі довгий час людина не буде голодною. Тож така каша може бути помічником в схудненні та контролі свого харчування.

Проте варто пам’ятати, що харчування – це питання індивідуальне. Наприклад, гречка не підійде людям, що страждають на цукровий діабет, гіпертонію, ниркову недостатність, виразкою шлунка, з підвищеним згортанням крові або схильним до запорів. Звичайно, протипоказання ще не тільки у гречки, але й в кожного продукту харчування. Тож якщо ви хочете додати якийсь продукт до свого постійного раціону – не завадить проконсультуватися з лікарем-дієтологом, щоб бути впевненими, що ви не зможете нашкодити своєму здоров’ю.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, експерти провели дослідження та вияснили, як кВа впливає на організм людини. Стало відомо, чи шкідливий цей напій.

Також повідомлялося, що медики пояснили, як звичайні яйця, які люди люблять поїсти на сніданок, можуть бути шкідливими для нашого організму. Стало відомо, скільки яєць можна їсти на добу.

Крім того, медики розповіли, які продукти не можна їсти на голодний шлунок. Експерти поділилися важливими порадами.