Спеціалісти розповіли, чи можуть бути шкідливими яйця

Багато людей на сніданок люблять смажені чи відварні яйця. Здавалось би, такий продукт не може бути шкідливим, адже ще з дитинства нам кажуть, що в ньому багато білка. Однак виявилося, що все ж таки навіть такими сніданками можна нашкодити своєму організму, передає видання BBC.

Науковці медичного журналу JAMA дійшли до висновку, що якщо людина споживає більше двох яєць на добу, то в неї підвищується ризик серцево-судинних захворювань. Також вчені стверджують, що така кількість яєць на добу може призвести до передчасної смерті в майбутньому.

Це експерти пояснюють тим, що в яйці забагато холестерину. Так, згідно з данними аграрного міністерства Сполучених Штатів Америки, одне яйце містить в собі приблизно 185 міліграмів холестерину. Для прикладу, згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, на добу людині можна споживати приблизно 300 міліграмів холестерину. Тобто, в омлеті з двох яєць може бути холестерину майже вдвічі більше, ніж наша норма на добу.

Також медики провели експеримент за участю 30 тисяч людей, віком понад 17 років. В решті-решт експерти підтвердили, що споживання 300 міліграмів холестерину на добу на 17 відсотків підвищує ризик серцево-судинних захворювань, а також на 18 відсотків підвищує ризик передчасної смерті.

Якщо ж споживати холестерину ще більше, то й ризик зростає: якщо людина споживає більше 300 міліграмів холестерину на добу, то це на 27 відсотків підвищує ризик серцево-судинних захворювань, а також на 34 відсотків підвищує ризик передчасної смерті. Цікаво, що на це навіть не впливають шкідливі звички та спосіб життя.

Доцент кафедри профілактичної медицини у Північно-західному медичному університеті Норріна Аллен пояснила, що на тиждень людина може їсти приблизно три яйця. Медик підкреслила, що вона не наполягає на тому, щоб люди взагалі відмовлялися від цього продукту. Однак експерт впевнена, що треба все ж звернути увагу на кількість.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що спеціалісти розповіли, як можна боротися зі зморшками. Експерти відзначили, що для цього варто пам’ятати про чотири корисні звички перед сном.

Також повідомлялося, що в Україні буде зростати вартість медичних послуг. Стало відомо, які процедури і в які суми обійдуться нашим громадянам.

Крім того, популярна каша буде зростати в ціні. Стало відомо, что в країні може статися дефіцит гречки. Спеціалісти розповіли, скільки буде коштувати такий продукт після подорожчання.