Стало відомо, які продукти в супермаркетах зростуть в ціні

Під час зими багатьом українцям навіть важко сплачувати комунальні послуги, а вже з весни, як виявилося, підійметься і вартість популярних продуктів харчування. Ситуацію прокоментували економісти, передає портал Україна24.

Експерт з економіки Олег Пендзин розповів, що вже навесні в нашій країні подорожчають продукти харчування. В першу чергу це стосується яєць. В даному випадку роль зіграє ще й Великдень, адже в період цього свята на яйця великий попит, що точно вплине на їх вартість. Однак, навіть на цьому подорожчання не скінчаться.

Злетять вгору і ціни на рекордсмена індексу ФАО (індекс продовольчих цін) – олію. В випадку олії, підкреслив економіст, зростання вартості буде помітно і на міжнародному ринку. Крім того, незначно, але підійметься вартість хлібу. Варто відзначити, що попит на цей продукт харчування в Україні майже завжди стабільно високий. На скільки саме підскочить вартість хліба в магазинах – поки що невідомо.

Раніше коментував питання зростання цін на продукти харчування і президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса. За словами спеціаліста, особливо подорожчають соняшник, соя, а також кукурудза тощо. Звичайно, саме це і призведе до того, що олія теж буде значно дорожче, адже вона виробляється частіше за все саме з вищеперерахованих продуктів. Теж саме стосується і хліба, адже якщо в ціні зросте борошно та жито, то подорожчання його не можна буде уникнути. Тож, судячи за прогнозами експертів економічної галузі, навіть з приходом тепла у українців точно буде привід трошки засмутитися при поході до супермаркету.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що експерти розповіли, чим може бути шкідливим для нашого організму яйце. Медики пояснили, скільки насправді можна вживати такого продукту.

Також повідомлялося, що популярна каша буде зростати в ціні. Стало відомо, что в країні може статися дефіцит гречки. Спеціалісти розповіли, скільки буде коштувати такий продукт після подорожчання.

Крім того, ціни на українських АЗС знову йдуть вгору. Стало відомо, що вартість автомобільного палива в країні перевищила психологічний бар’єр.