Деякі продукти у магазині краще не купувати, оскільки їх вживання може завдати серйозної шкоди здоров'ю.

Зокрема, варто з обережністю ставитися до покупки консервованих продуктів. Вибираючи їх, звертайте увагу на банку, яка не повинна бути роздутою, оскільки це говорить про те, що консерви зіпсувалися. А вживання зіпсованої консерви може привести не тільки до отруєння, а навіть до смерті, пишуть "Вести-ua.net".

названо найнебезпечніші продукти на полицях супермаркетах, фото: Європейська правда

Відповідною інформацією на цей рахунок поділилася головний технолог консервного заводу Майя Бортник. Вона і розповіла, що якщо банка здулася, то вміст в ній вживати вже категорично не можна. Також експерт уточнила, що якщо ви вже купили консерви, а коли відкривали їх вдома не почули сплеску, то їх теж ні в якому разі вживати не можна.

Швидше за все, міг початися патогенний розвиток мікросфери в тій банці, а значить вживання цього продукту може привести навіть до смерті. Крім того, Бортник рекомендує віддавати перевагу не продуктам на вагу, а упакованим виробником. На її думку, такі продукти безпечніші.


Вона пояснила, на чому заснована її заява. Річ у тому, що неупакований продукт може провітрюватися, адже він весь час відкритий. А якщо він був герметично упакований, то в нього вже не потраплять ніякі мікроорганізми, небезпечні для нашого здоров'я.

Разом з тим Бортник звернула увагу на те, що в супермаркетах не можна, щоб поруч зберігалися відкриті овочі, м'ясо і риба. Адже в цьому випадку мова йде про порушення так званого сусідства продуктів, і овочі можуть увібрати сторонній запах від цієї риби.

Раніше "Нуѕег"писав про те, що був складений список продуктів, які не можна їсти натщесерце.

Також наш портал повідомляв, що мїдики склали список продуктів, завдяки яким ви не замерзнете в морози.

Нагадуємо, що медики розповіли, чому любима українська закуска може бути дуже небезпечною.