Медики попереджають про те, що високий рівень холестерину в крові здатний збільшити в рази ризик виникнення серцево-судинних хвороб, проте існує ряд продуктів, які здатні знизити його вміст.

Разом з тим фахівці нагадують, що холестерин не є шкідливим, пишуть "Известия". Він навіть необхідний організму для того, щоб створювати нові здорові клітини.

Продукти, які здатні підтримувати нормальний рівень холестерину в крові прості та доступні. Фахівці зробили висновок, що насіння льону і лляна олія завдяки змісту альфа-ліноленової кислоти, яка є найважливішою складовою омега-3 жирних кислот, регулює вміст холестерину в крові. Разом з тим насіння льону і лляне масло, як і риб'ячий жир, знижують рівень тригліцеридів.

Також корисною для організму буде клітковина та артишок.

Не так давно дослідники провели експеримент з використанням артишоку. По його закінченню стало відомо, що він здатний знизити холестерин в організмі на 18,5%, якщо вносити його в щоденний раціон.

Також був проведений і інший експеримент, який показав, що всього 5-10 грамів клітковини в день здатні зменшити рівень ліпопротеїнів — головних переносників холестерину. Клітковину можна отримати, вживаючи такі популярні продукти, як вівсянка, яблука, бобові, а також чорнослив.

Вівсянка, чорнослив, фото: tuapse.eatonline

Фахівці також наполягли на тому, що людині необхідно прибирати зі свого раціону трансжири, бо вони сприяють розвитку серцевих хвороб. Трансжири містяться в багатьма улюбленому смаженому картоплі, та й взагалі смажених продуктах. Також не буде зайвим виключити випічку, яка також багата трансжирами разом з напівфабрикатами у вигляді замороженої піци-напівфабрикаті.

Раніше Hyser писав про те, що фахівці розповіли, чи можуть бути шкідливими яйця.

Також Hyser повідомляв, що медики назвали найнебезпечніші види ковбаси, від яких краще відмовитися.

Нагадаємо, що медики розповіли, який простий доступний продукт здатний зміцнити серце.