Глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заговорив про перенесення вакцинації від коронавірусу в країні.

Так, Максим Степанов ще раз зрушив терміни початку вакцинації від коронавірусу. Процес імунізації розпочнеться або наприкінці цього тижня, або на початку наступного. Про це у вівторок, 16 лютого, заявив глава МОЗ Максим Степанов.

Але спочатку говорилося про те, що вакцинація в країні почнеться на початку цього тижня, тобто вчора. Адже це на сьогодні вкрай важливо. Якщо зараз не почати вакцинацію, то вірус продовжить поширюватися.

"Я можу впевнено заявити, що ми почнемо в лютому вакцинацію. Швидше за все, це буде або кінець цього тижня, або початок наступного", - сказав міністр.

Такі дані він озвучив після ранкових переговорів з компанією постачальником.

Також під час виступу Максим Степанов отримав інформацію про те, що компанія Pfizer подала документи на реєстрацію вакцини від коронавірусу в Україні.

Це гарна новина, тому що чим раніше лікарі отримають вакцину і всі документи, тим раніше почнеться вакцинація. Але вона буде виключно на добровільному початку.

Нагадаємо, що зараз в країні діє адаптивний карантин. Поки він продовжений до 30 квітня включно. Є ймовірність того, що такий вид карантину триватиме до кінця весни. Але поки це тільки припущення. Все буде залежати від епідеміологічної ситуації в країні і в окремих регіонах.

На даний момент українців просять не піднімати паніку і продовжувати дотримуватися норм карантину. Зокрема, це носіння захисної медичної допомоги в громадських місцях. Адже вона допоможе від частини захистити організм від вірусної загрози.

Раніше Hyser писав про те, що Степанов розповів, що очікує українців, які захворіють на COVID-19 після вакцинації.

Також писали, що українців попередили про те, що в країні істотно зростуть ціни на медичні послуги.

Нагадаємо, що українцям розповіли про нові обмеження в карантин.