Міністр охорони здоров'я Степанов зробив заяву щодо зараження після щеплення

Незабаром в Україну прибудуть великі партії вакцини проти коронавірусу, при цьому вже сьогодні відомо, що вони забезпечують далеко не 100-відсоткову ефективність у захисті проти китайської хвороби, і що деякі хворі заражалися вірусом вже після отримання щеплення. Цю ситуацію під час останнього брифінгу Міністерства охорони здоров'я України прокоментував голова відомства Максим Степанов.

Степанов заявив, що, звичайно, існують випадки зараження коронавірусом серед людей, які отримували проти хвороби щеплення, проте важливо відзначити, що вони переносили захворювання набагато легше і їх життю точно нічого не загрожувало.

Про те, що щеплені пацієнти можуть підхопити хворобу стало відомо ще на третій стадії клінічних досліджень ефективності декількох препаратів. Проте, тоді ж стало відомо, що незважаючи на факт зараження, сама хвороба протікала на порядок легше і без важких наслідків, які звичайні пов'язані з китайським вірусом.

Міністр також заявив, що б ільша частина людей, які отримали вакцину від коронавірусу не піддаються хвороби зовсім. Решта, які отримали вакцину, при попаданні коронавірусу в організм або переносять хворобу безсимптомно, або просто дуже легко.

Степанов зазначили, що всі препарати, які використовуватимуться під час масової вакцинації українських громадян, будуть безпечними та перевіреними. Вакцини проходитимуть реєстрацію в Україні та перевірятимуться українськими експертами, які користуються повагою та довірою Міністерства охорони здоров'я.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що незважаючи на істотний спад в захворюваності коронавірусом в Україні, медики пророкують настання третьої хвилі епідемії і вже назвали її терміни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві охорони здоров'я здивували українців новиною про те, що карантин в Україні можуть продовжити і розповіли, які обмеження будуть діяти в такому випадку.

Також "Hyser" писав, що глава МОЗ Максим Степанов звернувся до українців щодо вакцинації в Україні і заявив, що китайська вакцина буде абсолютно безкоштовною для громадян.