Глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що вже в найближчі 30 днів в Україну завезуть китайську вакцину Sinovac.

Головний медик каже, що даною вакциною вже прищеплюються жителі Туреччини, Бразилії, Індонезії, пише Телеграм-канал "Крокодил".

"Sinovac - нею прищеплюються в Туреччині, Бразилії, Індонезії. Ми чекаємо, вона зареєстрована 6 лютого в Китаї, і протягом 30 днів повинна бути (в Україні — ред). З доведеною ефективністю не менше 70%. Ми побачимо документи, вони їх тільки 11 лютого подали на реєстрацію. У досьє повинні бути загальні результати щодо клінічної ефективності", - сказав він в ефірі Свободи слова Савіка Шустера.

За словами Степанова китайська вакцина буде безкоштовною в нашій країні.

Телеграм-канал "Крокодил" вважає, що це обіцянки, які вже не є першими.

"Степанов заявив, що протягом 30 днів в Україну завезуть китайську вакцину. "Sinovac - нею прищеплюються в Туреччині, Бразилії, Індонезії ... Ми чекаємо, вона зареєстрована 6 лютого в Китаї, і протягом 30 днів повинна бути". Яке за рахунком обіцянку? Хтось вважає?",- пише канал.

Зазначимо, що перші вакцини очікуються вже 15 лютого. В рамках глобального механізму COVAX Україна розраховує отримати від 8 до 16 мільйонів доз вакцини від коронавірусу, яких вистачить на 4-8 мільйонів українців.

Вакцина проти коронавірусу, фото: health.24tv

Крім того, в лютому Україна отримає 1 мільйон доз вакцин від коронавірусу в рамках контракту про постачання 12 мільйонів доз виробництва компаній AstraZeneca і Novavax.

Згідно з даними МОЗ в лютому Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer/BioNTech, а за перше півріччя — від 2,2 до 3,7 мільйонів доз препарату AstraZeneca/Oxford.

Ще в кінці минулого року був підписаний контракт на поставку 1,9 мільйонів доз вакцини від коронавірусу виробництва Sinovac Biotech. Також Польща може перепродати Україні 1,2 мільйонів доз вакцини AstraZeneca.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні зафіксовані випадки хвороби, що гірша за коронавірус.

Також "Hyser" повідомляв, що Ляшко терміново звернувся до українців.

Нагадаємо, що влада України дала пояснення чи буде вакцинація в нашій країні обов'язковою.