Сьогодні, 15 лютого відбулося безліч цікавих подій. Hyser зробив добірку найбільш важливих з них.

Українців приголомшили новиною про те, що карантин в країні може бути продовжений.

Після скасування локдауна в Україні продовжує діяти адаптивний карантин. Як нещодавно повідомили в уряді,він буде тепер продовжений до 30 квітня включно.

Нагадаємо, що раніше карантин був продовжений до кінця зими та багато хто вважав, що цього часу цілком вистачить для того, щоб впоратися з пандемією. Але це виявилося помилковою думкою.

Розпад СРСР став несподіванкою для багатьох. Більшість громадян мали рахунки та заощадження в державному банку. Але за одну ніч з рахунків громадян зникли заощадження.

Всі спроби повернути гроші були або занадто малі або взагалі не робилися. Нещодавно міністр економіки Сергій Марченко згадав, що Україна має перед громадянами великий борг, що складається із заощаджень часів СРСР. Проте він заявив, що зараз в країні немає економічної можливості погасити такі борги.

Заощадження у СРСР, фото: скріншот YouTube

Українців порадували новиною про те, що цього року відбудеться підвищення пенсія на 500 гривень.

Так, в Україні цього року заплановано кілька підвищень пенсій. Про це не раз говорили в уряді. За рахунок чого деякі категорії пенсіонерів зможуть отримати до 500 гривень надбавки.

З 1 січня на 300 гривень вже збільшили виплати пенсіонерам віком від 65 років, які виконали вимоги до страхового стажу (30 років — для жінок, 35 років — для чоловіків). З 1 грудня цієї категорії громадян збільшать пенсії ще на 200 гривень. В загальній сумі розмір пенсійних виплат зросте на 500 гривень.

Український уряд має намір посилити штрафи за порушення правил дорожнього руху.

У разі прийняття законопроекту, водії вже наступного дня відчують на собі нововведення. Так, за перевищення швидкості, водій буде зобов'язаний заплатити 3500 гривень, а якщо сів за кермо в стані алкогольного сп'яніння, то повинен буде віддати до 51000 гривень. У Міністерстві внутрішніх справ впевнені, що такі правила допоможуть скоротити кількість ДТП на українських дорогах.