Українців приголомшили новиною про те, що карантин в країні може бути продовжений.

Нагадаємо, що в Україні після скасування локдауна продовжує діяти адаптивний карантин. Як нещодавно повідомили в уряді, що він буде тепер продовжений до 30 квітня включно.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в Міністерстві охорони здоров'я.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль говорив, що карантин в країні можуть продовжити до 30 Квітня. При цьому глава уряду говорив, що дана дата навряд чи буде остаточною.

Але по всій видимості, що на цей час так складаються обставини, що це необхідно. Адже головним завданням є зупинити поширення вірусу. Щодня стає відомо про те, що в Україні збільшується кількість хворих. На даний момент медицина витримує такий наплив пацієнтів, але в будь-який момент все може різко змінитися.

Нагадаємо, що раніше карантин був продовжений до кінця зими та багато хто вважав, що цього часу цілком вистачить для того, щоб впоратися з пандемією. Але це виявилося помилковою думкою. Поки відомо про те, що в кінці лютого Україна вже отримає першу партію вакцини. Після буде здійснено ще кілька закупівель.

Насильно прищеплюватися ніхто нікого не буде змушувати. Кожен зможе це зробити тільки по своїй волі. Але лікарі рекомендують все ж не відкладати цю процедуру на потім, щоб не захворіти.

Навіть якщо людина вже перехворіла на коронавірус, вона може повторно заразитися. Про це варто пам'ятати і ні в якому разі не нехтувати епідеміологічними нормами. Адже, таким чином, людина народжує себе на небезпеку. Повторне захворювання може протікати в більш складній і небезпечній нормі.

Раніше Hyser писав про те, що названо терміни чергового загострення епідемії в Україні.

Також писали, що в Україні стали вести запис на вакцинацію від коронавірусу, перші подробиці.

Нагадаємо, що виїхати за кордон навіть після карантину буде складно, в МЗС заговорили про перешкоди для українців.