Звісно, важливо насолодитися смачною їжею на святах. Однак, якщо вам важливо контролювати рівень цукру, варто знати, що деякі страви можуть його підвищити. Водночас це може бути корисним.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПро це пише "Express Health".
Печена картопля
Картопля зазвичай не вважається найкращим продуктом для підтримки стабільного рівня глюкози у крові. Однак охолоджена смажена або печена картопля може бути винятком.
Лікар Патель стверджує, що коли картопля остигає, у ньому утворюється стійкий крохмаль - харчове волокно, яке перетравлюється в товстому кишківнику.
Ці волокна мають мінімальний вплив на рівень цукру в крові. Стійкий крохмаль практично не розщеплюється у тонкому кишківнику, що призводить до повільного вивільнення глюкози у кров.
Це уповільнене травлення та засвоєння допомагає запобігти різким коливанням рівня цукру в крові, – пояснив доктор Патель.
Індичка
Нежирні білки, включаючи індичку, є чудовим вибором для тих, хто стежить за рівнем цукру в крові. Індичка бідна насиченими жирами, вона допомагає почуватися ситим, не викликаючи значних змін рівня цукру.
Білки керують травленням та засвоєнням вуглеводів, що призводить до поступового підвищення рівня цукру.
Печені овочі
Некрохмалисті овочі, такі як броколі, цвітна капуста та листова зелень, допомагають стабілізувати рівень цукру через вміст клітковини.
Лікар Патель переконаний, що завдяки цьому глюкоза вивільняється в кров повільно та рівномірно. Крім того, клітковина допомагає почуватися ситим і контролювати загальну кількість споживаних калорій.
Читайте також:
За якої температури потрібно зберігати мед, щоб він завжди залишався корисним і не псувався
Як дізнатися, що мед прострочений і він зіпсувався: прості секрети