В Україну вривається літо, а це означає, що багато хто почне налягати на холодні алкогольні напої, шашлики та пікніки. Однак зараз в Україні війна, і треба завжди залишатися максимально тверезим, щоб не проґавити новини, наприклад, про ракетну атаку.

Але як тоді пити та не п'яніти від алкогольних напоїв під час застілля? У нашому матеріалі ви дізнаєтесь про всі секрети досвідчених поціновувачів алкоголю.

1. Налягайте на гречку. Гречана каша – це чудовий вибір для тих, хто хоче випити алкоголь із мінімальними наслідками. Гречка має властивість посилювати травлення та полегшувати похмілля, а також є багатим джерелом цінних вітамінів та мінералів.

2. Не заважайте алкоголь із газованою водою. Одна з головних порад щодо пиття алкоголю – не змішувати його з газуванням. Це тільки збільшить кількість спирту, який потрапить у кров, і посилить похмілля наступного дня.

3. Не пийте "на ціпок" або "на коня". Ніколи не пийте алкогольні напої "на ціпок", оскільки це може призвести до надмірного вживання, що сильно збільшить ризик отруєння і всерйоз зіпсує ваше здоров'я.

4. Свіже повітря, душ та сон. Харчуйте правильно, вчасно відпочивайте і перед сном приймайте душ. Свіже повітря та достатній сон сприяють швидкому відновленню організму та зменшенню наслідків від алкоголю.

5. Найкращі ліки - капустяний розсіл. Якщо ви вже скуштували різні алкогольні напої (простими словами – змішали), спробуйте випити кислий капустяний розсіл. Цей напій цілюще впливає на шлунок, травлення та кров, допомагає впоратися з похміллям та відновитися після ночі "веселощів".

6. Не опохмелюйтесь. Не пийте алкоголь, щоб «похмелитися» і позбутися наслідків вживання. Це тільки зробить ситуацію гіршою та збільшить ризик отруєння.

7. Пігулки від похмілля приймайте з обережністю. Використання пігулок від похмілля – це не найкращий варіант, тому що вони можуть мати побічні ефекти та погіршити ваш стан. Якщо у вас серйозне похмілля, краще звернутися до лікаря по допомогу.

Таким чином, використання запропонованих порад допоможе мінімізувати негативний вплив алкоголю на ваш організм та впоратися з похміллям. Важливо пам'ятати, що алкоголь може завдати серйозної шкоди здоров'ю, тому зловживання їм не тільки небезпечне, а й неприйнятне.

Читайте також:

Допоможе у спеку: як зробити домашній безалкогольний мохіто. Швидкий рецепт

Готуємось до свята перемоги заздалегідь: експерти розповіли, як правильно пити алкоголь, щоб не п'яніти

Але є ризик виникнення алкоголізму: названо хворобу, яку можна вилікувати пивом