Практично всі українці знають, що м’ясо у коропа м’яке, ніжне та солодкувате на смак. Не дивно, що в багатьох країнах світу існують різні рецепти приготування цієї риби і Україна не виняток. Як правило, коропа смажать з овочами, тушать у пиві, сметані, вершках, готують ароматні перші страви – уху та рибні супи.

Спробуйте незвичне поєднання цієї прісноводної риби з капустою.

Час на підготовку: 30 хв

Час на приготування 40 хв

Інгредієнти:

  • Короп чи лин чищений з головою - 1 рибина (1,2 - 1,5 кг)
  • Квашена капуста - 200-300 г
  • Морква - 1 велика
  • Цибуля - 2 шт
  • Сіль - 20 г
  • Цукор - 10 г
  • Перець чорний - 5 г
  • Олія соняшникова - - 30 г

Коропа натріть сумішшю з перцем, сіллю та цукру й лишіть на 30 хвилин.

Овочі ретельно промийте та почистіть. Наріжте товстими кільцями шириною близько 1 см. Викладіть овочі на змащену олією форму для запікання.

Якщо квашена капуста має досить різкий кислий смак, рекомендуємо її спершу протушкувати на сковорідці з олією та свіжою і дрібно посіченою цибулею, морквою й 1 ст. л меду.

У черево цілого коропа закладіть капусту та викладіть на подушку з овочів. Зверху змастіть олією, аби шкірка була рум'яною.

Запікати у духовці 40 хвилин за температури 180 градусів.

Така страва цілком пасує до святкового пісного столу.

Читайте також:

Стародавній секрет розкритий: чому жінкам необхідно їсти рибу

Даша Астаф'єва показала, як без одягу заманює карася на рибалці: на таке клюне навіть сом

"Та там же все видно!": Емілі Ратаковскі у рибальській сітці без білизни прийшла на вечірку. Фото

І це не Ксенія Мішина: Андрій Рибак із "Холостячки" одружився з симпатичною брюнеткою. Відео